“Bucovina – Mănăstirile trăiesc” – expoziție de fotografii realizate de artistul german Oliver Mark, la Muzeul de Istorie Suceava

7/11/18 ora:9:56am

Muzeul Bucovinei vă invită sâm­bătă, 10 noiembrie 2018, ora 18, la vernisajul expoziției “Bucovina – Mănăstirile trăiesc”, a artistului fotograf german, Oliver Mark.

Expoziția, rodul colaborării fructuoase dintre Muzeul Bucovinei și Muzeul Național Liechtenstein va fi deschisă la Muzeul de Istorie, Sala Media, în perioada 10 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.

Vernisajul va beneficia de prezența autorului Oliver Mark, a directorului Muzeului Național Liechtenstein, Rainer Vollkommer și a unui grup de ziariști străini.

Imaginile surprinse la mănăstirea Moldovița și la mănăstirea Sf. Mihai Iacob Corlățeni de fotograful artist, vor prezenta publicului specificitatea, dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina.

Oliver Mark (născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen) este un fotograf german cunoscut pentru por­tretele sale realizate unor personalități internaționale.

El și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. Cu această ocazie, tatăl său ia dat camera.

A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg. Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile lui Katharina Sieverding (Cultura Visuală) la UDK Berlin , cunoscută pentru fotografiile sale de format mare.

Din anii 1990 a fotografiat figuri mai proeminente, a devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis, Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck, dar și vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchett și Tom Hanks.

A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin , Stern , Timp , Vanity Fair, Vogue și Die Zeit . În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra.

În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele “Oliver – Nutter Artist Fotograf – Adevărul despre Oliver Mark”, se arată într-un comunicat transmis de Muzeul sucevean.

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. ady 08/11/2018 la ora 8:36 -

    sf. Ioan Iacob