Cat este de periculos alcoolul, chiar si in cantitati mici, dar consumat constant

reportersite
21/09/14 ora:2:04pm

alcoolFace depozite de grasime in ficat! Poate duce la diabet! Vorbim depre alcool si nu despre cantitati mari, ci despre cantitati repetate. Uneori, un singur pahar va poate pune viata in pericol.

Alcoolul nu face ravagii doar in interiorul ficatului. Are influenta directa asupra pancreasului. Odata ce afecteaza acest organ, duce la aparitia diabetului, dar si a unor boli acute, care pot fi amenintatoare de viata.

12 grame de alcool pe zi – este cantitatea despre care se stie ca poate fi tolerata de catre organimul uman. Inseamna 100 ml de vin, 200 ml de bere sau 30 ml de bauturi spirtoase. Si chiar daca e tolerabila, totusi, nu beti zilnic alcool. 1 gram contine 7 kilocalorii, care insa nu va hranesc.
La fel de mult sufera si pancreasul. Alcoolul baut constant poate declansa pancreatita acuta. Vorbim despre o inflamare a tuturor structurilor pancreasului, care este fatala in 1 din 3 cazuri, indiferent de tratament. Si tot alcoolul poate declansa o alta boala denumita pancreatita cronica.

Mai mult, daca aveti deja un virus hepatitic in stare latenta, mai ganditi-va inainte de a consuma un pahar, chiar mic, cu alcool. Alcoolul poate reactiva virusul hepatitei B.

stirileprotv.ro