Accident cumplit la Vaslui. Patru persoane au murit intr-un Logan lovit de tren

10/02/14 ora:9:07am

accident vasluiO familie intreaga a pierit duminica seara intr-un accident cumplit, la iesirea din Vaslui.

Masina in care se aflau doi soti, fiica lor si un barbat, a fost lovita de un tren la o trecere la nivel cu calea ferata.

Martorii spun ca soferul a trecut glont pe langa autoturismele oprite in coloana, fara sa tina cont de semnalele sonore care il avertizau ca trebuie sa opreasca. Impactul a fost devastator.

Scenele infioratoare s-au petrecut sub privirile celorlalti soferi care au oprit cand au ajuns la trecerea la nivel cu calea ferata, dupa ce au observat semnalele acustice si luminoase de avertizare.

“Noi eram opriti, asteptam sa treaca trenul. Nu au vazut trenul si i-a luat in plin. Au trecut cu viteza, nu au fost atenti, nu au vazut rosu”, a povestit un martor.

In urma impactului puternic, masina a fost tarata 300 de metri pe sine. Mai multe echipaje de interventie au ajuns imediat in zona. Soferul, in varsta de 54 de ani, sotia lui, fiica lor de 25 de ani si un barbat in varsta de 45 de ani n-au mai putut fi salvati insa.

“Din primele cercetari rezulta ca vinovat e soferul care nu a respectat semnalul acustic si optic de la trecerea de cale ferata, intrand in coliziune cu trenul accelerat”, a explicat seful SPR Vaslui.

Oamenii spun ca locul este cunoscut ca o zona a mortii, unde, de-a lungul timpului, au avut loc multe tragedii.

Si locomotiva trenului InterRegio Iasi – Bucuresti, in care se aflau 60 de calatori, a fost avariata serios si a fost schimbata.

Din cauza accidentului, traficul feroviar in zona a fost blocat pentru mai bine de o ora.