Saturday , December 9 2023

Verdict uimitor: Giulgiul din Torino, adevarat

giulgiu torino

Celebrul Giulgiu din Torino, panza despre care se crede ca a fost imprimata in mod misterios cu chipului lui Iisus Hristos, ar putea fi autentic.
Rezultatele unei noi cercetari arata ca imaginea de pe giulgiu ar fi aparut in urma cutremurului din anul 33 d.Hr, deci panza a fost contemporana cu Iisus.
Datarea cu izotopi de carbon arata ca ar fi vorba despre un fals medieval. Explicatia ar fi ca fluxul de neutroni din timpul cutremurului ar fi dus la o datare cu carbon confuza a Giulgiului, care a constatat ca acesta ar avea doar 728 de ani, potrivit Daily Mail.
Un cutremur cu magnitudinea de 8,2 grade a avut loc in vechiul Ierusalim, in anul 33 d.Hr. Echipa de cercetatori italieni sustine ca acest cataclism ar fi fost sufiecient de puternic pentru a elibera particule de neutroni.
“Potopul” de neutroni poate imprima o imagine, precum cea a razelor X pe o panza de inmormantare prin reactia cu nucleele de azot, au concluzionat cercetatorii.
In plus, emisiile de radiatii ar fi crescut nivelul de carbon al izotopilor 14 din Giulgiu. Potrivit oamenilor de stiinta, acest lucru ar fi determinat rezultatele confuze ale testelor cu carbon, efectuate in anul 1988, care au aratat ca Giulgiul ar avea varsta de doar 728 de ani, ceea ce a condus la suspiciunea ca relicva ar fi un fals.
“Noi credem ca este posibil ca emisiile de neutroni produse de cutremur ar fi putut forma imaginea de pe fibrele Giulgiului, prin capturarea neutronilor termici pe nucleele de azot. De asemenea, aceasta ar fi cauzat o datare cu carbon gresita”, a spus profesorul Alberto Carpinteri de la Politehnica din Torino.
Mark Antonacci, un expert al Giulgiului si presedintele Fundatiei Invierii Giulgiului, va trimite o petitie Papei Francisc pentru a permite analiza moleculara a panzei, prin folosirea celor mai noi tehnologii.
Astfel, se spera ca aceasta noua investigatie sa confirme sau sa infirme teoria radiatiilor.

Vezi si

Actorul Ryan O’Neal, celebru pentru rolul din Love Story, a încetat din viaţă

Actorul american Ryan O’Neal, cunoscut pentru rolurile din filmele lui Stanley Kubrick, “Love Story” şi …