Friday , March 24 2023

VIDEO. Trei români răniți la Torino, după ce un bloc s-a prăbușit. Un român grav rănit, un copil a murit

Trei români au fost răniți după ce un bloc din Torino s-a prăbușit în urma exploziei unei butelii. Românii se aflau în interiorul clădirii, iar unul dintre ei a ajuns la spital în stare gravă. Ceilalți doi nu au avut nevoie de spitalizare, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Clădirea cu două etaje și mai multe apartamente s-a prăbușit marți, la periferia orașului Torino. Incidentul s-a soldat cu moartea unui copil albanez de patru ani și cu rănirea mai multor persoane, între care și cei trei români.

Potrivit La Repubblica, cei mai mulți locatari din bloc sunt români și albanezi. Aceeași sursă spune că românul rănit grav, Robert P., 22 de ani, este intubat, având arsuri de gradele II și III pe 50% din suprafața corpului, medicii fiind rezervați cu privire la starea lui. Robert este topograf și locuia la etajul al doilea al clădirii, în apartamentul tatălui său.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că prin Consulatul General al României la Torino s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbușirea unui imobil de locuințe, la data de 24 august. Consulul general s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru a face demersuri pe lângă autoritățile locale și a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informațiile obținute a reieșit faptul că în imobilul prăbușit locuiau trei cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost rănit și este în stare gravă la spital, unde primește îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalți doi cetățeni români este bună, iar autoritățile locale le vor asigura temporar cazarea, mai anunță MAE.

MAE precizează că reprezentanții oficiului consular sunt în contact cu cetățenii români afectați și cu familiile lor. De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autoritățile locale și cu unitatea medicală unde a fost transportat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară.

 

Vezi si

Un valoros tablou al lui Jackson Pollock descoperit recent în Bulgaria ar fi fost al lui Nicolae Ceauşescu

Bulgaria a deschis o anchetă după descoperirea unei posibile picturi necunoscute anterior a expresionistului abstract …