Saturday , February 4 2023

OSCAR 2022: Covorul roșu, desfășurat din nou după doi ani, înainte de gala de duminică

Hollywood-ul a retrăit miercuri unul dintre momentele sale cele mai simbolice ale premiilor cinematografiei, prin desfășurarea covorului roșu pe Walk of Fame, după doi ani de pauză impusă de pandemia de coronavirus, relatează EFE.


La fel ca aprinderea făcliei la jocurile olimpice, desfășurarea covorului roșu dă startul numărătorii inverse pentru marea gală a cinematografiei care va avea loc duminică la Teatrul Dolby din Los Angeles în prezența vedetelor și artiștilor nominalizați.
Academia Americană de Film face eforturi pentru ca totul să fie pregătit pentru cea de-a 94-a ediție a premiilor Oscar, care include și obligativitatea prezentării a două teste PCR negative la coronavirus pentru toți asistenții, membrii echipelor și jurnaliștilor.

Nuanța de roșu a covorului, care are o lungime de aproape 300 de metri și 20 de metri lățime, este denumită “Academy Red”.
Deși vremea este bună în sudul Californiei, prognoza indică 70% posibilități de ploaie duminică seară, cu câteva ore înainte de începerea ceremoniei, astfel încât organizatorii au instalat preventiv un cort pentru adăpostirea invitaților.
Amy Schumer, Regina Hall și Wanda Sykes vor fi prezentatoarele galei.
“The Power of the Dog”, “Licorice Pizza”, “Coda”, “Don’t Look Up”, “King Richard”, “Nightmare Alley”, “Drive My Car”, “Dune”, ‘Belfast” și “West Side Story” sunt anul acesta candidatele la premiul Oscar pentru cel mai bun film.
În timp ce Penelope Cruz (“Madres Paralelas”), Jessica Chastain (“The Eyes of Tammy Faye”), Olivia Colman (“The Lost Daughter”), Kristen Stewart (“Spencer”) și Nicole Kidman (“Being The Ricardos”) aspiră la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal.
La rândul lor, Javier Bardem (“Being the Ricardos”), Benedict Cumberbatch (“The Power of the Dog”), Andrew Garfield (“Tick, Tick…Boom!”), Will Smith (“King Richard”) și Denzel Washington (“The Tragedy of Macbeth”) candidează la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. (Agerpres)

Vezi si

Un câine militar „s-a întors” pe front în trei picioare

Povestea câinelui militar Vas’ka a devenit virală după ce s-a întors pe frontul din Ucraina …