Thursday , February 2 2023

Ion Caramitru a câştigat procesul cu Loredana. Vezi câţi bani va primi pentru piesa "Bună seara, iubito!"

loredana

Loredana va împărţi de acum cu Ion Caramitru drepturile de autor pentru piesa ,,Bună seara, iubito!”. După ani de procese, actorul a câştigat despăgubiri pentru anii în care nu i s-au acordat sumele cuvenite de pe urma interpretării piesei care făcea furori în anii 90′.
Actorul Ion Caramitru a primit despăgubiri de 6.000 de lei pentru folosirea fără acordul său a melodiei ,,Bună seara, iubito!”. Banii trebuie să-i plătească două case de producţie, jumătate fiind daune materiale, iar cealaltă jumătate reprezentând daune morale.
Pentru albumul scos în 2007, Loredana-My love, pentru care nu i s-a cerut acordul, Ion Caramitru a cerut daune mult mai mari: 40.000 de lei. Potrivit evz.ro, argumentele actorului Ion Caramitru a explicat, în cererea de chemare în judecată, că această piesă a avut un succes imediat, chiar de la lansare, fiind şi astăzi un reper al muzicii uşoare româneşti, un cântec uşor de recunoscut de generaţii. Notorietatea de care se bucură această piesă a determinat includerea ei, la 20 de ani de la apariţie, pe diverse albume sau compilaţii muzicale.
Melodia ,,Bună seara, iubito!” (compozitor Adrian Enache, versuri Lucian Avramescu) a fost lansată în anul 1988, fiind cântată de Loredana Groza, iar versurile sunt recitate de Ion Caramitru.
 
 

Vezi si

J.Lo, Oprah, Sharon Stone, Sofia Vergara, Kim Kardashian, la petrecerea Anastasiei Soare, „regina sprâncenelor de la Hollywood”

Românca Anastasia Soare, CEO și fondatoare a companiei de cosmetice Anastasia Beverly Hills, a organizat …