Monday , April 15 2024

O piesă inedită a trupei Queen, cu vocea lui Freddie Mercury, va fi lansată în această toamnă

Chitaristul Brian May şi toboşarul Roger Taylor au dezvăluit luni că un cântec inedit al formaţiei britanice Queen, considerat „pierdut” timp de mulţi ani şi a cărui partitură vocală este asigurată de Freddie Mercury, va fi lansat în luna septembrie, informează DPA.

Alături de Freddie Mercury, Brian May, în vârstă de 74 de ani, şi Roger Taylor, în vârstă de 72 de ani, au înfiinţat în anii 1970 trupa rock britanică Queen, devenită celebră datorită unor piese de mare succes, precum „Bohemian Rhapsody” şi „We Will Rock You”.

Într-o discuţie purtată cu Zoe Ball într-o emisiune radiofonică a postului BBC Radio 2, toboşarul trupei Queen a făcut următorul anunţ: „Am descoperit o mică nestemată cu vocea lui Freddie, de existenţa căreia cam uitasem”. „E minunat. De fapt, a fost o adevărată descoperire. Provine din timpul înregistrărilor de la ‘Miracle’ (la sfârşitul anilor 1980 – n.r.) şi cred că lansarea va fi în septembrie”, a adăugat el.

Vorbind despre felul în care a fost redescoperită piesa „pierdută”, chitaristul Brian May a spus: „Era ascunsă la vedere. Am văzut-o de mai multe ori şi ne spuneam: ‘Oh nu, nu putem să o salvăm pe aceasta’. Apoi am ascultat-o din nou şi minunata noastră echipă de ingineri de sunet ne-a spus: ‘OK, putem să facem asta, precum şi asta’. E minunat. E ceva emoţionant”. Roger Taylor este de părere că noul single este „o piesă foarte pasionantă”.

Freddie Mercury a murit din cauza unor complicaţii medicale cauzate de SIDA în 1991 la vârsta de 45 de ani.

 

Vezi si

VIDEO. Imagini rare cu actorul Gene Hackman, ajuns la 94 de ani

Gene Hackman, unul dintre cei mai importanți actori de la Hollywood, acum în vârstă de …