Tuesday , May 28 2024

George Clooney, Jessica Chastain, Susan Sarandon, Matt Damon și alte vedete susțin greva de la Hollywood

George Clooney, Matt Damon, Jessica Chastain, Susan Sarandon și alte mari vedete de la Hollywood sprijină greva actorilor declanșată de sindicatul SAG-AFTRA. Oamenii din industria de film cer salarii mai mari și garanții că Inteligența Artificială, precum și chipurile și vocile generate de computer nu vor fi folosite pentru a înlocui actorii, transmite TheGuardian.

Lidera sindicatului SAG-AFTRA, actrița Fran Drescher, susține că greva are loc într-un moment în care studiourile și platformele de streaming îi umilesc pe artiști. “Noi suntem victimele”, a spus aceasta. “Suntem umiliți de o entitate foarte lacomă. Sunt șocată de modul în care ne tratează oamenii cu care am lucrat”.

George Clooney: “Acesta este un punct de cotitură al industriei noastre. Într-un număr foarte mare, actorii și scenariștii nu își mai pot câștiga existența. Pentru ca industria noastră să supraviețuiască, acest lucru trebuie să se schimbe. Pentru actori, această aventură începe acum.”

Brian Cox  („Succeasiunea”): “Dacă ne vor scădea veniturile, asta înseamnă că nu ne vom putea plăti asigurările de sănătate. Într-un fel, serviciile de streaming și-au tras singure un glonț în picior, pentru că au spus: “Oh, ne descurcăm foarte bine pe partea asta”. Iar când le-am cerut socoteală și le-am întrebat ‘cum rămâne cu restanțele noastre, cum rămâne cu banii noștri?’, totul s-a cam blocat și… știți, asta chiar nu se va întâmpla.”

Keke Palmer: “Le transmit multă afecțiune tuturor colegilor mei actori și scriitori. Să ne rugăm ca această problemă să se rezolve rapid și să ieșim cu toții din asta mai puternici! Trebuie să ne hrănim familiile, dar și oamenii trebuie și merită să fie respectați pentru munca lor.”

Matt Damon: “Va fi greu pentru actori, pentru 160.000 de actori. Nimeni nu vrea o încetare a activității, dar dacă liderii noștri spun că înțelegerea nu este corectă, atunci trebuie să rezistăm. Pentru mulți actori, este diferența dintre a beneficia sau nu de asistență medicală, iar noi trebuie să facem ceea ce este bine pentru actori.”

Susan Sarandon: “Inteligența Artificială va afecta pe toată lumea. În mod sigur a existat mereu sentimentul că, dacă situația nu este rezolvată acum, atunci cum o vom rezolva în cele din urmă în viitor? Dacă nu ai viziunea de a pune la punct ceva pentru viitor, atunci ești terminat. Este clar că nimic nu se va schimba de sus în jos, ci va depinde de noi, cei de jos.”

David Duchovny: “Am lucrat dintotdeauna într-o industrie care a recompensat succesul și nu a urmărit eșecul. Acum, avem acești distribuitori de film opaci care ne cam spun ce este succesul și ce este eșecul și nu m-aș încrede într-un angajator care îmi spune cât de bine mă descurc.”

Jessica Chastain: “Alianța Producătorilor de Film și Televiziune a refuzat să încheie o înțelegere justă în ceea ce privește televiziunea, teatrul și streamingul. Nu ne este teamă de luptă și nu vom da înapoi. Sindicatul meu, SAG-AFTRA, este acum în grevă.”

Mark Ruffalo: “Au creat un imperiu de miliardari&cred că noi nu mai suntem de folos. În timp ce ei își petrec vacanțele cu miliardarii, distrându-se ca niște pisici grase, noi construim o lume nouă pentru angajați.”

digi24.ro

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …