Tuesday , May 17 2022

Fotografie rară cu miliardarul Dan Petrescu și familia sa. Toți trei au murit în accidentul aviatic

Pilotul avionului privat prăbuşit duminică la Milano, miliardarul român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, se afla în aparatul de zbor împreună cu soţia, fiul lor şi alţi cinci prieteni.

Unul dintre pasageri era un nou-născut, la botezul căruia participaseră în Italia, scrie pe blogul său Radu Tudor.

Conform aceleiași surse, Dan, Regina Petrescu și fiul lor, Dan, de 30 de ani, au murit împreună în timp ce se îndreptau spre Sardinia, unde erau asteptați de mama omului de afaceri, în vârstă de 98 de ani.

În avion se aflau și cele două fiice ale jurnalistului sportiv specializat în Formula 1 Dan Micki Alexandrescu, decedat anul trecut. Fetele sale, Emilie și Claire, au cetățenie franceză.

Radu Tudor a publicat pe blog și fotografia de mai sus, o imagine rară a omului de afaceri cu familia sa, acesta fiind cunoscut pentru discreție și în afaceri, și în viața privată.

Familia Petrescu se îndrepta cu avionul privat spre Sardinia (Italia), unde milionarul avea o vilă de vacanță achiziționată cu 3 ani în urmă. În acel loc, omul de afaceri și-a petrecut mare parte din vară, plimbându-se cu yahtul achiziționat recent și parcat în una din cele mai exclusiviste zone din Europa, Portocervo, dezvăluie Mediaflux.ro.

Deși seniorul a petrecut ceva timp la proprietatea de zeci de milioane de euro, situată pe o colină la mai puțin de 10 kilometri de port, fiul lui Petrescu, Dănuț, nu o apucase să o vadă. Tocmai de aceea ar fi insistat să meargă acum când vremea e încă frumoasă în Sicilia.

Din păcate, la doar trei minute de la decolare, la ora 14.04 (ora României), avionul privat în care se afla familia Petrescu și alți câțiva prieteni s-a prăbușit într-o parcare de lângă Aeroportul Linate, toți cei din avion pierzându-și viața.

În ciuda faptui că aparatul Pilatus YR-PDV, în valoare de 3,5 milioan euro era nou și unul dintre cele mai sigure avioane de acest tip de pe piață, se pare că motorul a cedat.

În vârstă de 68 de ani, Dan Petrescu și-a luat relativ recent licența de pilot, iar copilot era chiar fiul său, Dănuț Petrescu jr.

Dan Petrescu lasă în urmă o avere de 3 miliarde de euro, mai multe proprietăți, inclusiv în Monaco, unde era rezident, și afaceri pe care momentan nu se știe cine le va continua. În ciuda averii considerabile, era un om modet care de regulă folosea avioanele de linie și chiar autobuzul de la aeroport, aeronava privată fiind o achiziție recentă.

Vezi si

VIDEO. Momentul în care prezentatoarea TVR se pregăteşte să anunţe votul juriului la Eurovision şi nu e lăsată să intre în direct

Eda Marcus, prezentatoare TVR, a publicat pe Instagram înregistrarea cu momentul “Bucharest is calling”, consternarea …