Thursday , September 29 2022
Breaking News

Diseara, eveniment EXCEPTIONAL la Cetate. NAZARETH LIVE LA SUCEAVA. Video: cele mai tari piese NAZARETH

Nazareth1


In aceasta seara, la Cetatea de Scaun a Sucevei, in cadrul Bucovina Rock Castle, sucevenii ii pot vedea si asculta LIVE pe legendarii scotieni de la NAZARETH. Conform organizatorilor, seara incepe la ora 18.00, cu “The Mechanics” si ‘Tons Of Powder”, iar, incepand cu ora 20.30, NAZARETH  va concerta cel putin o ora.  Seara se va incheia mult dupa miezul noptii, cu trupele “The Amsterdams” si “Alternosfera”.
Preţul unui bilet obişnuit este de 7 lei/persoană, iar elevii şi studenţii vor plăti doar doi lei pentru a intra la concertul desfasurat in santul de aparare al Cetatii.
Programul zilei de sambata, pe ore:
18.00 The Mechanix 45′
19.00 Tons Of Powder 45′
20.30 Nazareth 60′
22.15 The Amsterdams 60′
23.30 Alternosfera 60′
 
Nazareth este o trupa britanica de rock, care de-a lungul carierei a reusit sa aiba mai multe hit-uri hard rock de locul intai in topurile de specialitate. La mijlocul anilor 70, formatia Nazareth dadea lovitura cu balada compusa de Felice si Boudleaux Bryant, “Love Hurts”.
nazareth2
Nazareth a fost infiintata in decembrie 1968 in Dunfermline, Scotia, din cenusa unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, (infiintata in 1961) de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V si The Red Hawks), basistul Pete Agnew si bateristul Darrell Sweet.Trupa s-a mutat la Londra, Anglia, in 1970 si a lansat albumul de debut, botezat cu numele acesteia, in 1971. Dupa ce a atras putin atentia cu al doilea album, Exercices, lansat in 1972, Nazareth a scos pe piata Razamanaz la inceputul anului 1973. Aceasta compilatie a impuscat dintr-o lovitura doua hit-uri in Top 10 Marea Britanie, “Broken Down Angel” si “Bad Bad Boy”. Acesta a fost urmat de Loud ‘N’ Proud la sfarsitul anului 1973, ce includea un alt single ajuns hit, un cover hard rock al piesei lui Joni Mitchell, “This Flight Tonight”. Apoi a urmat un alt album, Rampant, in 1974, ce a fost de asemenea incununat de succes, chiar daca nu a oferit un single. O piesa in afara albumelor, din nou o versiune cover, de data aceasta a piesei trupei Tomorrow, “My White Bicycle”, a intrat in Top 20 Marea Britanie in 1975.

“Hair of the Dog” a fost lansat in 1975. Piesa ce poarta numele albumului, cunoscuta sub numele popular, dar incorect de “Son Of A Bitch”, datorita versurilor din refren, era difuzata aproape fara incetare de posturile de radio dedicate rock uluidin anii ’70.

Versiunea americana a albumului “Hair of the Dog” al celor de la Nazareth includea si o melodie inregistrata initial de The Everly Brothers si reinterpretata de Roy Orbinson, balada “Love Hurts”. Aceasta piesa a fost singurul hit din Top 10 SUA al formatiei. In 1979, chitaristul secund Zal Cleminson s-a alaturat trupei. Cleminson a contribuit la numeroase compozitii de pe albumele No Mean City si Malice in Wonderland. Ultimul a oferit un single AOR (Album-Oriented Rock) foarte popular, intitulat “Holiday”. Nazareth, in diverse componente, au continuat sa produca albume de studio pana prin 1998 si au ramas impreuna timp de mult mai multi ani pentru diferite turnee. In 1999, in timpul unui turneu din SUA, bateristul initial, Darrell Sweet, a murit la varsta de 51 de ani, ca urmare a unui atac de cord. A fost inlocuit de fiul basistului Pete Agnew pentru aparitiile ulterioare ale trupei.  (rockband.ro)

Discografie Nazareth

Nazareth (1971)
Exercises (1972)
Razamanaz (1973)
Loud ‘n’ Proud (1974)
Rampant (1974)
Hair of the Dog (1975)
Greatest Hits (1975)
Close Enough for Rock ‘n’ Roll (1976)
Hot Tracks (1976)
Play ‘n’ the Game (1976)
Expect No Mercy (1977)
No Mean City (1979)
Malice in Wonderland (1980)
The Fool Circle (1981)
Snaz (1981)
2XS (1982)
Sound Elixir (1983)
The Catch (1984)
The Ballad Album (1985)
Cinema (1986)
Snakes ‘n’ Ladders (1989)
The Ballad Album Vol.2 (1989)
BBC Radio 1 Live in Concert (1991)
*No Jive (1991)
From the Vaults (1993)
Move Me (1994)
Boogaloo (1998)
Greatest Hits Volume II (1998)
Live at the Beeb (1998)
The Very Best of Nazareth (2001)
Homecoming (2002)
Alive and Kicking (2003)
Maximum XS: The Essential Nazareth (2004)
The River Sessions Live 1981 (2004)
Live in Brazil (2007)
The Newz (2008)

Vezi si

Premieră pentru omenire: NASA a lovit un asteroid

Nava spațială DART a NASA a lovit un asteroid în primul test de apărare planetară. …

One comment

  1. SONORIZAREA FOARTE FOARTE PROASTA!
    PACAT!