Thursday , October 6 2022

Canada legalizeaza complet marijuana. Cetatenii vor putea creste cate 4 plante sau sa detina 30 de grame de canabis

Guvernul canadian a promovat mult asteptata legislatie menita sa reglementeze folosirea in scop recreational a marijuanei pana in iulie 2018, pavand calea pentru ca tara sa devina prima membra G7 care legalizeaza complet drogul, scrie Guardian.
marijuana

Miercuri, guvernul liberal a propus doua proiecte de lege menite sa incheie peste 90 de ani de prohibitie.
“In ciuda deceniilor de incriminare penala, canadienii – inclusiv 21% dintre tineri si 30% dintre tinerii adulti – continua sa utilizeze canabisul intr-una dintre cele mai mari proportii din lume”, spune Bill Blair, parlamentar si fost sef al politiei din Toronto, despre care se crede ca va conduce efortul de legalizare al guvernului.
Legislatia imparte responsabilitatea legalizarii intre guvernul federal si cele ale provinciilor. Guvernul federal a stabilit ca cei care cumpara drogul trebuie sa aiba minim 18 ani, dar autoritatile provinciale pot institui o varsta mai mare.
Canabisul uscat si verde si uleiul de canabis vor fi primele disponibile, apoi produsele de mancat ce contin drogul.
Marijuana medicinala este deja legala in Canada.
Cei care vor sa si-o creasca singuri vor putea avea maxim patru plante pe gospodarie iar canadienii vor putea avea asupra lor cel mult 30 de grame de canabis uscat.

Vezi si

Alec Baldwin scapă de proces după moartea Halynei Hutchins. El s-a înțeles cu soțul victimei, care va deveni producător al filmului „Rust”

Alec Baldwin a scăpat de procesul intentat de familia Halynei Hutchins, directoarea de imagine ucisă …