Friday , December 9 2022

Bill Gates cumpără Palazzo Marini din Roma și îl transformă în hotel de șase stele

Bill Gates, fondatorul Microsoft, promotorul vaccinurilor anti-COVID și deținătorul unei averi estimate la 125 de miliarde de dolari, a decis să își extindă portofoliul imobiliar prin achiziția unui palazzo în centrul Romei.

Gates dorește să transforme imobilul într-un hotel de șase stele prin intermediul companiei Four Seasons Hotels and Resorts, pe care o deține împreună cu prințul saudit Alwaleed bin Talal. Ar fi primul hotel cu această clasificare din capitala italiană.

Conform unor documente depuse la Primăria Romei, Four Seasons a plătit un avans de 21 de milioane de dolari din prețul de achiziție de 170 de milioane de dolari pentru Palazzo Marini, un complex din secolul al XVII-lea, situat la mică distanță de Fontana Trevi, relatează presa internațională, citată de Antena 3.

Clădirea este format din patru clădiri separate și ocupă o parte a Pieței San Silvestro. Cu câțiva ani în urmă, o mare parte a parterului a fost transformată într-un magazin Ikea. Etajele superioare găzduiesc un restaurant pentru parlamentarii italieni.

Construcția palatului a fost începută, fără a fi finalizată, de Gian Lorenzo Bernini în 1650. De-a lungul secolelor, palatul a găzduit mai mulți nobili. A fost luat în posesie de Papa Inocențiu al XII-lea, care a transformat clădirea în sediul Tribunalului Pontifical.

Soarta sa a intrat într-un con de umbră după ce imobilul a fost vândut de dezvoltatorul imobiliar Sergio Scarpellini, în urma arestării sale din 2016, sub acuzația de luare de mită. De la Scarpellini, palatul a ajuns în patrimoniul unui fond imobiliar, ca parte a unui pachet de proprietăți de 800 de milioane de dolari.

Compania lui Gates vrea să facă investiții de 120 de milioane de dolari în noul hotel de lux
Mai mulți dezvoltatori și-au arătat interesul față de acest complex, până când pandemia de COVID-19 a pus capăt, temporar, atracțiilor turistice din Roma.

Acum, Four Seasons plănuiește să cheltuiască 120 de milioane de dolari pentru renovarea clădirii, potrivit documentelor ce pot fi consultate la primăria din capitala italiană.

Hotelul de lux ar urma să aibă aproximativ 100 de camere, centru de conferințe, săli de sport și spa.

 

Vezi si

Mesaj VIDEO emoționant. Celine Dion își anulează concertele, inclusiv cel din București, din cauza unei „tulburări neurologice rare”

Celine Dion a anunţat anularea concertelor din cadrul turneului european “Courage World Tour” programate să …