Tuesday , May 28 2024

Balenciaga lansează adidași uzați și zdrențuiți la 1.850 de dolari perechea

Brandul de lux Balenciaga a demarat o campanie prin care vrea să promoveze o gamă de adidaşi aparent învechiţi şi stricaţi, rupți și murdari, la un preţ ameţitor. Perechea de pantofi sport gata zdrenţuiţi costă 1.850 de dolari, adică aproape 9.000 de lei.

Imaginile cu adidaşii rupţi şi murdari lansaţi de Balenciaga au fost realizate de fotograful Leopold Duchemin, special pentru brandul de lux. Colecţia numită „Paris Sneaker” va fi în ediţie limitată, scrie CNN.

Doar 100 de perechi vor fi disponibile pentru cumpărători. „Aceşti adidaşi extrem de uzaţi şi murdari au fost creaţi cu scopul de a fi purtaţi o viaţă întreagă”, a declarat Demna Gvasalia, designerul brandului de lux.
Nu a durat mult până când fotografiile cu pantofii foarte zdrențuiți și deteriorați au devenit virale după lansarea de luni. Cea mai nouă creaţie a brandului de lux de la Paris a stârnit controverse pe Internet.

Experţii în modă încă dezbat dacă este o decizie ridicolă sau de lăudat.

Tora Northman, editor la publicaţia Highsnobiety, a afirmat că prin lansarea pantofilor zdrenţuiţi, Balenciaga duce producerea de adidaşi la „următorul nivel”, precizând că acest brand de lux „a lansat mereu creaţii care au dat naştere la dezbateri”.

În schimb, directorul editorial al GQ Franţa are o altă abordare . „Cumpărați și păstrați pentru totdeauna. Demna (directorul de creație al Balenciaga) îi va face pe cei care își pot permite articole de lux să cumpere adidași cu aspect „pre-worn” la preţul de 1450 de euro. El întoarce complet cu susul în jos esența luxului.”

Balenciaga este o casă de modă renumită pentru creaţiile sale controversate. În 2017, brandul a lansat o geantă în valoare de 2.145 de dolari, asemănătoare tipicei pungi albastre de la Ikea. Controversa a pornit de la diferenţa de preţ – cel al creaţiei Balenciaga versus cel de 99 de cenţi al pungii Ikea, conform Observatornews.

Vezi si

Cannes 2024: Filmul ”Anora”, regizat de Sean Baker, a câştigat trofeul Palme d’Or. Lista câștigătorilor

„Anora”, o dramă amuzantă și emoționantă despre o tânără dansatoare exotică care se implică în …