Saturday , February 24 2024

Actorul Dean Stockwell, cunoscut pentru rolul din “Dune”, a murit în somn

Actorul american Dean Stockwell, cunoscut pentru rolurile din filmul “Dune” și serialul “Capcana timpului”, a murit la vârsta de 85 de ani.

Artistul, pe numele lui complet Robert Dean Stockwell, a murit duminică, în somn, potrivit variety.com.

Cu o carieră de aproape 70 de ani, Dean Stockwell a avut roluri principale în serialul “Capcana timpului – Quantum Leap” și în filmele “Dune”, “Air Force One” și “Blue Velvet”.

Dean Stockwell s-a născut în martie 1936 și și-a început cariera din timpul copilăriei, iar prima sa apariție într-un film a fost în 1945.

Cel mai faimos rol al lui Stockwell a fost cel al amiralului “Al” Calavicci în serialul SF “Quantum Leap” (Capcana timpului), care a rulat timp de cinci sezoane, între 1989 și 1993.

Pentru acest rol, Dean Stockwell a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy și Globurile de Aur, el câștigând și un premiu la Globurile de Aur din 1990 pentru rol secundar într-un serial TV.

Actorul a mai fost nominalizat la Oscar în 1988 pentru rolul din filmul “Married to the Mob” și a fost desemnat cel mai bun actor la Festivalul de film de la Cannes în 1959 și 1962.

 

Vezi si

Premiile Cesar 2024: Filmul “Anatomie d’une chute”, şase trofee. Lista câștigătorilor

Lungmetrajul “Anatomie d’une chute”, regizat de Justine Triet, a fost marele câştigător al galei de …