Actorul de comedie Norman Wisdom a murit la vârsta de 95 de ani

05 octombrie 2010, 17:28

Actorul britanic Norman Wisdom, renumit pentru rolurile sale din comediile burleşti din anii ’50 şi ’60, în care a interpretat adeseori rolul personajului Norman Pitkin, a murit luni, la vârsta de 95 de ani, informează bbc.co.uk.

Normal Wisdom s-a născut pe 4 februarie 1915 la Londra şi a devenit celebru pentru rolurile sale din comediile produse între 1953 şi 1966 în care a interpretat rolul personajului burlesc Norman Pitkin – „Trouble in Store”, „One Good Turn”, „The Square Peg”, „Pe fază/ On the Beat” şi „A Stitch in Time”.

Charlie Chaplin obişnuia să spună că Norman Wisdom este „clovnul” lui preferat.

Ulterior, actorul britanic şi-a construit o carieră solidă pe Broawday şi în televiziune, fiind apreciat de criticii de specialitate pentru rolul dramatic din lungmetrajul de televiziune „Going Gently” (1981), în care a interpretat rolul unui pacient muribund bolnav de cancer.

Norman Wisdom a fost numit Cavaler în anul 2000 de regina Marii Britanii.

Norman Wisdom a renunţat la actorie la vârsta de 90 de ani după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat. Actorul a suferit o serie de atacuri cerebrale în ultimele şase luni care i-au afectat sănătatea fizică şi mintală. El şi-a petrecut ultimii ani din viaţă într-un azil de bătrâni din Isle of Man.

reportersite