Monday , December 5 2022

Antreprenoarele care doresc să obțină o finanțare de până la 200.000 lei au termen până la finalul lunii septembrie pentru a se înscrie în programul „Femeia Antreprenor – 2022”

Antreprenoarele care doresc să obțină o finanțare de până la 200.000 lei mai au la dispoziție 5 zile pentru a se înscrie în cadrul programului „Femeia Antreprenor – 2022”, termenul limită fiind 30 septembrie, ora 20:00, a anunțat luni ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Ministerul va finanța minim 1.000 de societăți, bugetul programului pentru anul 2022 fiind de 197 milioane de lei.

”Antreprenoriatul românesc s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Cu toate acestea, putem constata că, deși numărul afacerilor înființate de către femei este în creștere, încă există diferențe semnificative comparativ cu afacerile fondate de bărbați. Astfel, prin programul de finanțare «Femeia Antreprenor» dorim să încurajăm egalitatea de șanse în mediul antreprenorial și să diminuăm decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Ministerul precizează că, pentru a fi eligibile în vederea obținerii finanțării în cadrul programului Femeia Antreprenor, societățile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puțin unul dintre asociați trebuie să fie femeie și să dețină cel puțin 50% din părțile sociale/acțiuni ale societății în cazul IMM-urilor aplicante. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va finanța minim 1.000 de societăți, bugetul programului pentru anul 2022 fiind de 197 milioane de lei.

Vezi si

INS: Mai mulți bărbați șomeri în România decât femei

Rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,1 puncte procentuale, faţă de cea înregistrată …