Sunday , December 4 2022

20 de tone de produse de tutun, capturate la granița ucraineano-română

Conform actelor prezentate de șoferul camionului, încărcătura a fost expediată din Serbia, a trecut prin România, pe la Siret, ca să ajungă, teoretic, în Kirghizstan, urmând să tranziteze  teritoriul Ucrainei. Autoritățile cred însă că ar fi urmat ca tutunul să fie descărcat în regiunea Kiev

Un lot de circa 20 tone de producție din tutun a fost „reținut” la Punctul de trecere a frontierei „Porubne” din regiunea Cernăuți.

Despre acest fapt a fost publicată o știre în publicația cernăuțeană de limbă română „Libertatea cuvântului” care citează, la rândul ei, Serviciul de presă al Oficiului Procurorului general al Ucrainei.

Potrivit sursei citate și care se referă ca la „un record al contrabandei cu tutun”, încărcătura a fost expediată din Serbia către Kirghizstan (asta, desigur, conform documentelor), urmând să treacă tranzit prin teritoriul Ucrainei. Având în vedere că încărcătura a fost „interceptată” la Porubnea, înseamnă că transportul respectiv a trecut nestingherit pe teritoriul țării noastre. Potrivit schemelor de contrabandă la care face trimitere „Libertatea cuvântului”, era planificat ca produsele din tutun să fie descărcate pe teritoriul Ucrainei, în regiunea Kiev. În timpul investigărilor urgente, produsele din tutun au fost confiscate. Investigările prejudiciare sunt efectuate de anchetatorii de la Direcția principală a Serviciului Securității al Ucrainei în orașul și regiunea Kiev. (D.P.)

Vezi si

Bebelușul din Suceava născut fără tibie va fi  operat miercuri în Austria

Acest lucru este posibil datorită tuturor oamenilor cu suflet mare care au fost impresionați de …