Sunday , January 29 2023

Vineri, vernisajul expoziției “Fragmente de suflet”, a artistului plastic Dana Simion

Expoziția “Fragmente de suflet”, a artistului plastic Dana Simion, va avea vernisajul în data de 25 martie 2022, ora 17, la Muzeul de Istorie și va putea fi vizitată în perioada 25 martie – 19 aprilie 2022.

Expoziția aduce în prim plan figura umană și dorește să repună în dezbatere valoarea esteticii și a frumosului în cadrul artei contemporane.

Vor fi expuse lucrări din seriile “Iubirea de sine – O călătorie către autocunoaștere” și “Frumusețea va salva lumea”.

Această expoziție este o replică la estetica urâtului, grotescului și a dramei prezente în câmpul artistic, provocând uimire prin frumusețea ce ne aduce mai aproape de divinitate.

Artista a expus în cadrul expozițiilor, bienalelor și târgurilor naționale și internaționale de la  București, Tulcea, Golesti, Timișoara, Suceava, Iași, Stuttgart, Berlin, Torino, Luxemburg, Barcelona, Roma, Paris, Florența, Salonic, Zrenjanin (Serbia).

Dana Simion s-a născut la Suceava.  A urmat Liceul de Artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, apoi Universitatea Națională de Arte București, unde s-a și stabilit. În perioada liceului pașii i-au fost călăuziți de minunații profesori: Lucia Pușcașu, Eugenia Goraș, Mircea Dăneasa, Pușa Pîslaru.În cadrul Universității Naționale de Arte a studiat pictura la clasa maestrului Teodor Moraru.

Arta Danei Simion atrage în primul rând prin expresivitate.Creația ei se împarte în lucrări figurativ abstracte și revenirea la studiul figurii umane, a naturii, a diferitelor forme și elemente din realitate și îmbinarea realului cu irealul.

Vezi si

Atelierul „Cetăți, domni și domnițe – perioada medievală în miniatură”, pe tot parcursul anului școlar

Muzeul Național al Bucovinei continuă lista de activități dedicate copiilor, prin organizarea și în acest …