Monday , December 5 2022

“Fluturii – picături de culoare”, o nouă temă de educație muzeală, lansată de Muzeul de Ştiințele Naturii

“Fluturii – picături de culoare” este o nouă temă de educație muzeală din oferta culturală a Muzeului Național al Bucovinei, adresată preșcolarilor și elevilor, începând cu data de 15 octombrie 2021.

Poveștile celor mai fascinante și frumos colorate specii de lepidoptere conservate, păstrate cu mare grijă în Depozitul de Entomologie al Muzeului de Ştiințele Naturii din Suceava sunt aduse în fața publicului de către Specialiștii Biroului științele Naturii și cei ai Biroului Educație, Marketing și Comunicare.

“În cadrul proiectului educațional, oferim iubitorilor naturii, sub formă de povești, informații succinte privind adaptabilitatea la mediul de viață, morfologia  externă și internă a fluturașilor, precum și curiozități despre modul de hrănire, ritmul de dezvoltare și comunicarea cu  alte specii de animale.

Proiectul educațional, vă propune și un atelier de creativitate on-line, invitându-i pe cei doritori să realizeze desene, inspirate de coloritului speciilor de fluturi descriși pe pagina de facebook a Muzeului de științele Naturii din Suceava, utilizând acuarelele (picături de culoare) sau alte tipuri de culori.

Desenele create (pe care vă rugăm să treceți numele, școala, clasa) vor fi transmise pe Messenger către pagina de Facebook a Muzeului de Ştiințele Naturii Suceava sau prin e-mail la [email protected], până la sfârșitul lunii noiembrie 2021, urmând a fi postate și ulterior expuse la Muzeul de științele  Naturii.

Dacă și cei ieșiți de pe băncile școlii de mai multă vreme rezonează cu tema noastră, așteptăm cu drag să participe la proiectul nostru. Informații suplimentare 0230-216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare”, se arată într-un comunicat transmis de Muzeul Național al Bucovinei.

Vezi si

Luni, dublă lansare de carte la Biblioteca Bucovinei

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” invită publicul iubitor de carte, luni, 5 decembrie, de la …