Saturday , November 26 2022

“Banii de-a lungul istoriei” – lecţie de educaţie muzeală organizată de Muzeul Naţional al Bucovinei

BANII DE-A LUNGUL ISTORIEI, o incursiune în istoria banilor, este propunerea de educaţie muzeală cu care Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB) încheie șirul proiectelor educaţionale derulate în anul 2022.

În perioada 18 octombrie – 9 decembrie 2022, MNB invită elevii să cunoască lumea fascinantă a banilor, la Muzeul de Istorie Suceava.

O oră de muzeu captivantă, care are drept scop cunoașterea istoriei apariţiilor banilor în lume, de la nevoia înlocuirii trocului până la moneda virtuală.

“Invităm copiii și tinerii la o altfel de cunoaștere a patrimoniului numismatic deţinut de Muzeul Naţional al Bucovinei, prezentându-le piesele de excepţie expuse în sălile Muzeul de Istorie (Sala Tezaur, Sala Circulaţia Monetară în Moldova Medievală, Istorie contemporană – Începutul sfârșitului. Să strângem cureaua, să punem o haină în plus), invitându-i la un tur ghidat prin expoziţia permanentă, la discuţii și activităţi creative, provocându-i să ”bată” (deseneze) propria monedă”, au transmis organizatorii.

Pentru detalii suplimentare, programări și înscrieri, puteţi suna la telefon 0230216439, interior 116 (Biroul Educaţie, Marketing și Comunicare – Muzeul Naţional al Bucovinei).

Vezi si

Cum să folosesc un aspirator nazal pentru copilul meu?

Ca și adulții, bebelușii pot avea nasul înfundat. Un remediu eficient? Folosiți un aspirator nazal …