Friday , April 26 2024

3 sfaturi să-ți iei cea mai rezistentă tigaie de gătit

Indiferent dacă ești bucătar amator, profesionist sau încerci pur și simplu să dedici mai mult timp acestui hobby, știi prea bine că ustensilele în bucătărie sunt esențiale. Fie că e vorba de cuțite, spatule, instrumente de măsură, tăvi, tigăi și alte accesorii, calitatea lor e foarte importantă.

Uneltele de gătit sunt folosite foarte des, astfel se și degradează mult mai repede. Expunerea permanentă la temperaturi ridicate, grăsime și produse de curățat abrazive contribuie semnificativ la degradarea lor timpurie, fiind necesară înlocuirea lor frecventă. Achiziția unor ustensile de gătit de calitate ridicată te poate scuti de costuri adiționale pe termen lung.

Un instrument de gătit esențial, a cărui calitate e crucială, atât în prepararea alimentelor, cât și în eficientizarea vieții tale, este tigaia. O tigaie de calitate superioară, cum ar fi tigaia Tefal, îți poate fi un partener de încredere în bucătărie pentru mai bine de trei ani, cu grijă adecvată, pe când o tigaie uzuală, de calitate inferioară, are o durată a vieții de maximum doi-trei ani.

Există anumite considerente pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când investești într-o tigaie, cum ar fi greutatea, dimensiunea, materialul și dacă este sau nu antiaderentă. Prin definiție, orice tigaie Tefal este teflonată (antiaderentă), fiecare produs având un strat subțire din politetrafluoretilenă, un polimer inofensiv care are foarte multe utilizări. O tigaie Tefal este din start o alegere bună pentru bucătăria ta, pe care o poți folosi pentru prepararea a multe feluri de mâncare care-ți vor impresiona chiar și cei mai pretențioși prieteni.

Tigăile Teflon au diferențe cheie și se adresează unor nevoi specifice, așadar haide să trecem prin trei întrebări pe care să ți le pui când vrei să faci o astfel de achiziție:

  1. Ce gătești cel mai des?

Stilul tău de viață și ce prepari cel mai des ar trebui să influențeze alegerea pe care o faci atât pentru o tigaie, cât și pentru orice alt tip de unealtă de gătit. Dacă prepari carne des, o tigaie din fontă te ajută la gătirea uniformă a cărnii. Pe de altă parte, dacă gătești des omlete, clătite sau pește delicat, o alegere foarte bună constă într-o tigaie antiaderentă. Acest tip de tigaie e perfectă și dacă folosești puțin spre deloc ulei la gătit.

Fiecare tip de oală sau tigaie a fost inițial concepută pentru un scop specific. Ia în considerare și bucătăria care te atrage cel mai mult, dar și felurile de mâncare pe care le gătești cel mai des. Fă o listă cu felurile de mâncare pe care le-ai preparat cel mai des în ultima lună, sau încearcă să ții un jurnal alimentar.

Prima ta tigaie Tefal ar trebui să susțină mai bine de 80% din preparatele pe care le îndrăgești. Încearcă să alegi o tigaie multifuncțională, ca mai apoi să investești și în alte tigăi pe care să le folosești pentru ocazii speciale.

  1. Ce tip de aragaz ai?

Pe lângă ce anume prepari, e importat să iei în calcul și unde anume o faci. În funcție de materialul din care sunt fabricate tigăile se comportă diferit, în funcție de aragaz. Unele tigăi pot avea și limitări de temperatură, sau pot fi nepotrivite pentru cuptor. Materiale precum fonta se descurcă foarte bine în menținerea constantă e temperaturii, atunci când sursa de căldură fluctuează.

  1. Cât de mult gătești?

Cumpără o tigaie și în funcție de cât de mult gătești. Dacă gătești pentru una sau două persoane, doar de câteva ori pe săptămână, nu are rost să investești într-o tigaie foarte largă sau într-un wok. Ia în considerare o tigaie cu diametrul de 24 cm sau o tigaie grill, pentru preparate ușoare și rapide.

Dacă gătești mai des și pentru mai multe persoane, e indicat să investești atât într-o tigaie mai largă, dar și în câteva mai mici. Tigăile foarte mari pot fi dificil de manevrat și te pot influența să gătești mai multă mâncare decât ai nevoie, care riscă apoi să se risipească. Dacă ești în situația în care gătești mai mult, ar fi o idee bună să achiziționezi o tigaie de dimensiuni medii, nu una foarte mare. Cel mai indicat este să stabilești dimensiunea porțiilor pentru fiecare masă, pentru a nu cumpăra o tigaie mult prea mare pe care nu o vei folosi chiar daca este la un super pret.

Nu există o rețetă magică în funcție de care să îți iei tigaia ideală, însă trebuie să ții cont de stilul tău de viață și să îți stabilești câteva obiective și așteptări clare. Există câte o tigaie Tefal pentru absolut orice preparat, preferință pentru gătit sau stil de viață, iar trăsătura lor distinctă este că sunt extrem de versatile și rezistente în timp.

Vezi si

Expoziție cu lucrările participanților la concursul de caligrafie “Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”

În perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție cu lucrările …