Friday , April 26 2024

Tag Archives: aditivi

Ce conține muștarul vândut în magazinele din România. 88% dintre sortimente au aditivi alimentari

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muștar care se regăsesc pe piața din România. Din punct de vedere al ingredientului principal din compoziție, boabele de muștar sau semințele sunt într-o proporție cuprinsă între 10 și 55%, iar 88% conțin aditivi. Astfel, în privința ingredientului principal, 0,01 % …

Mai mult »

Vopseaua de ouă conține cu 113% mai mulți aditivi decât în 2015

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 -2022 pe 60 de produse tip vopsea de ou, iar rezultatele arată că în ultimii 7 ani vopseaua de ouă are cu 113% mai mulți aditivi. Potrivit InfoCons, produsele studiate s-au găsit sub formă de vopsea lichidă, vopsea praf/granulată, vopsea gelificată, …

Mai mult »

Ce conţine cozonacul făcut de marile lanţuri de magazine. Care are cei mai puțini aditivi

Experţii Asociației Pro Consumatori au achiziţionat cozonac produs şi comercializat în magazinele reţelelor comerciale Carrefour, Auchan, Kaufland, Cora şi Mega Image şi au realizat o analiză a informaţiilor menţionate pe etichetă. Cozonacii sunt produși în unităţile proprii de tip Brutarie din magazinele menționate. Cozonacul de la Mega Image e singurul …

Mai mult »

Măslinele negre, colorate artificial şi pline de aditivi

Măslinele negre cresc riscul unor boli gastrice. Asta arată un studiu recent realizat de Asociaţia Pro Consumatori. Măslinele negre arată apetisant, sunt foarte gustoase şi poate cele mai consumate de români. Nu sunt însă la fel de sănătoase. Măslinele negre sunt măsline verzi înnegrite prin oxidare, artificial. Sunt gustoase, dar …

Mai mult »

Ce conţin, de fapt, icrele din comerţ. Ce ne recomandă nutriţioniştii

Icrele din comerţ conţin cu adevărat doar 10% icre, restul fiind reprezentat de conservanţi şi aditivi. Gelifiant, guma xanthan şi guma guar, benzonat de natriu, ulei, dar şi icre în proporţie de 10%, acestea sunt unele dintre ingredientele menţionate pe o cutie de icre. Astfel, o cutie de icre conţine …

Mai mult »

Adio, aditivi! Producătorii de mezeluri vor folosi reţetele de pe vremea lui Ceausescu

Produsele româneşti din carne vor avea gustul şi calitatea de dinainte de 1989. Ministerul Agriculturii a decis să reglementeze compoziţia mezelurilor, care va trebui să respecte STAS-urile concepute cu mai bine de 30 de ani în urmă. Ministerul Agriculturii pregăteşte schimbări majore în domeniul produselor alimentare, în ce priveşte calitatea …

Mai mult »

UE aprobă crearea unei liste unice a aditivilor alimentari

Crearea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizaţi în spaţiul comunitar a fost aprobată, marţi, de către Uniunea Europeană. Prin această măsură, autorităţile speră să poată controla mai bine aceste substanţe pentru siguranţa alimentară a cetăţenilor, scrie Agerpres. Experţii din Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală (SCoFCAH) a …

Mai mult »

Secretul producătorilor de tutun: Ţigările conţin aditivi periculoşi

În afară de nicotină, în ţigări sunt şi tot felul de aditivi periculoşi! Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din California, producătorii ţin la secret numărul şi natura aditivilor din produsele lor. Experţii din cadrul Centrului pentru Controlul Tutunului au declarat pentru cotidianul The Independent că ţigările aflate în prezent pe …

Mai mult »

Un sfert din produsele "tradiţionale" sunt pline de E-uri. Iata lista produselor false

N Şeful ANPC a subliniat că aceste nereguli au fost găsite în supermarketuri, în magazinele proprii ale fabricilor, dar şi la târgurile tradiţionale care se organizează periodic   Produse precum “parizer ca la bunica”, ce conţine E-uri, “fasole bob gustos”, adus din China şi ambalat în România, salam de casă …

Mai mult »

In cati ani eliminam E-urile din organism si cata carne contine parizerul?

Efectele aditivilor dispar din organism dupa 10-20 de ani, in care mancam constant mezeluri si branzeturi pline de aditivi. Alergii, cancere, diabet, astm si osteoporoza: toate sunt favorizate de aceste substante, pe care organismul nu le poate elimina usor. Recent, Organizatia Mondiala a Sanatatii a incheiat primul studiu pe 10 …

Mai mult »