Saturday , April 27 2024

Măslinele negre, colorate artificial şi pline de aditivi

Măslinele negre cresc riscul unor boli gastrice. Asta arată un studiu recent realizat de Asociaţia Pro Consumatori.

masline negre

Măslinele negre arată apetisant, sunt foarte gustoase şi poate cele mai consumate de români. Nu sunt însă la fel de sănătoase.

Măslinele negre sunt măsline verzi înnegrite prin oxidare, artificial. Sunt gustoase, dar nu foarte sănătoase deoarece atacă mucoasa gastrică. Cele mai sănătoase sunt măslinele verzi sau cele zbârcite.

Ultimul studiu realizat de Asociaţia Pro Consumatori arată lucruri şi mai îngrijorătoare. 40% din cele 20 tipuri de măsline analizate sunt colorate artificial, și conțin nu mai puțin de 9 tipuri de aditivi alimentari, printre care și glutamatul de sodiu. În plus, și măslinele conservate sunt periculoase: conţin cel puţin 5 aditivi.

romaniatv.net

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …