Friday , December 8 2023

Un tânăr de 18 ani a murit și o fată de 17 ani este în stare extrem de gravă, în urma unui accident de motocicletă la Dumbrăveni (FOTO, VIDEO)

Sâmbătă seara, la orele 22.04,  Dragu Denis-Mihai, în vârstă de 18 de ani, din satul Cristești, județul Botoșani, în timp ce se conducea motocicleta marca Yamaha pe D.N. 29,  din direcția Salcea către Dumbrăveni, transportând-o pe pasagera H. P. D., în vârstă de 17 ani, din comuna Curtești, județul Botoșani, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcței de mers într-o curbă la dreapta semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare rutiere, părăsind suprafața carosabilă.

Motocicleta a rulat apoi pe un teren agricol din apropierea drumului național, cei doi fiind  proiectați într-un lan de porumb aflat la o distanță de 70 metri de locul părăsirii suprafeței carosabile.

Urmare a producerii accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului  Dragu Denis-Mihai. Tânăra, în stare de inconstiență, cu multiple traumatisme, a fost preluată de ambulanța SMURD – Terapie Intensivă Mobilă și a fost transportată către Spitalul Județean Suceava, după ce medicii s-au chinuit zeci de minute să o stabilizeze. Conform dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Suceava, fata de 17 ani a ajuns la UPU în comă, fiind politraumatizată, în șoc hemoragic,  intubată si ventilată mecanic. Aceasta a fost internată pe secția de chirurgie infantilă în sectorul ATI.

În urma verificărilor efectuate în evidențele bazelor de date s-a stabilit faptul că  Dragu Denis-Mihai nu deținea  permis de conducere, iar motocicleta  nu era înmatriculată, figura cu ITP  expirat și cu lipsă poliță RCA.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” , „vătămare corporală din culpă”,f „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. (O.S.)

Vezi si

Spitalul Județean va ataca decizia Judecătoriei în cazul uciderii din culpă a trei copii în 2016

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. …