Tuesday , January 31 2023

Tânăr de 18 ani din Boura- Forăști, fără permis, urmărit de poliție vreo 7 km, până s-a împotmolit cu mașina în noroi

Duminică seara, la ora 23.30,  pe raza satului Valea Bourei, comuna Dolhești, polițiștii au efectuat semnal de oprire unui autoturism, dar șoferul a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție. Polițiștii au trecut imediat la urmărirea mașinii, pe DJ 208 E, pe raza satelor Valea Bourei-Boura-Manolea, din cadrul comunei Forăști fiind folosite in permanență semnalele luminoase și acustice cât și portavocea.

La un moment dat, șoferul a virat dreapta pe un drum secundar pietruit ce duce către sat Nigotești, comuna Vadu Moldovei. Având în vedere drumul greu accesibil-pietruit și faptul că era ceață abundentă mașina respectivă a fost pierdută din raza vizuală a echipajului de poliție. După aproximativ 1.5 km autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp agricol, întrucât a rămas împotmolit. Distanța parcursă de la momentul efectuării semnalelor de oprire până la locul unde a fost găsit abandonat autoturismul este de aproximativ 7 km.

Polițiștii l-au dibuit imediat și pe șoferul fugar, P.C., un tânăr de 18 ani, din  Boura – Forăști, iar din cercetările efectuate s-a constatat că nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit că polița de asigurare RCA a autoturismului este expirată din 16.09.2021, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. Totodată, P.C. a fost sancționat  cu amendă de 725 lei întrucât nu a oprit la semnalul agenților rutieri.

Evident, tânărul s-a ales și cu dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Vezi si

Structura etnică și religioasă a județului Suceava: 85,5% – români, 76,6% creștini ortodocși

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 dezvăluie că în județul Suceava, din totalul populației rezidente …

One comment

  1. Ei vezi?
    Daca facea fluturili drumu’ nu se mai impotmolea in noroi si politia destoinica nu-l mai prindea pe baietan in urma cercetarilor…