Saturday , March 2 2024

Servicii Comunale Rădăuți, amendă de 60.000 de lei și plângere penală pentru deșeuri aruncate și îngropate într-un spațiu neautorizat

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava au efectuat un control, în data de 8 februarie a.c., în municipiul Rădăuți, în incinta fostului AEIZ, fiind constatate depozitări semnificative de deșeuri municipale amestecate, constând în deșeuri menajere, deșeuri reciclabile (hârtie, carton, plastice, PET-uri, găleți de plastic, anvelope uzate, coroane mortuare din plastic, lumânări de tip candelă etc.), deșeuri provenite de la lucrări de amenajare interioară și exterioară a locuințelor (polistiren, rigips, bucăți de materiale de construcții din plastic), deșeuri textile (haine și încălțăminte).

”Acest spațiu aparținând SERVICII COMUNALE SA nu este autorizat din punct de vedere al protecției mediului pentru eliminarea, deținerea sau păstrarea deșeurilor municipale în amestec. Societatea a fost sancționată contravențional de către GNM-CJ Suceava cu amendă în valoare de 60.000 lei, conform prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor”, a informat Garda de Mediu Suceava.

Comisarii de mediu spun că o parte din deșeuri au fost acoperite cu pământul rezultat din săparea unui șanț perimetral, pe o platformă împrejmuită pe 3 laturi constatându-se existența deșeurilor menajere și reciclabile ce au fost acoperite cu pământ, care a dus la umplerea în totalitate a acelui spatiu.

Conform art. 20, alin. (6), coroborat cu art. 66, alin. (1), lit. f) din O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare, ”îngroparea deșeurilor de orice fel este interzisă”, fapta constituie infracțiune, fiind sesizate organele de cercetare penală.

Prin actul de control încheiat, Garda de Mediu Suceava a trasat măsuri ferme cu termene de realizare în vederea ridicării deșeurilor municipale în amestec existente (vizibile) și a celor îngropate, precum și predarea acestora la un operator autorizat pentru eliminare/valorificare. (O. N.)

 

Vezi si

Un sucevean a dat de 53 de ori  examenul teoretic pentru permisul auto

Un sucevean a dat de 53 de ori examenul la proba teoretică pentru obținerea permisului …