Wednesday , March 29 2023

Peste 260 de suceveni au fost diagnosticați cu Covid 19 în cursul lunii ianuarie

In ianuarie s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri decât în lunile octombrie, noiembrie și decembrie la un loc. Din păcate, luna trecută s-au înregistrat și nouă decese în rândul acestor pacienți.

Cadrele medicale sucevene sunt îngrijorate deoarece de la începutul anului au început să crească foarte mult, cazurile de pacienți diagnosticați cu Covid 19. Astfel, în cursul lunii ianuarie s-au înregistrat mai multe îmbolnăviri decât în lunile octombrie, noiembrie și decembrie la un loc. După cum reiese din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică, în primele trei săptămâni din ianuarie au fost diagnosticate 156 de cazuri iar în toată luna decembrie a anului trecut, au fost 113 cazuri de Covid 19, pentru ca până pe data de 31 decembrie, numărul îmbolnăvirilor să ajungă la 264 de cazuri. Acesta a fost motivul principal din cauza căruia s-a decis deschiderea Centrului de Evaluare Covid de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. În județ mai sunt astfel de centre la spitalul sucevean și la Spitalul Rădăuți. ”Centrul de evaluare Covid din Câmpulung Moldovenesc s-a redeschis și are program de funcționare de luni până vineri, între orele 10.00-12.00. Din analiza datelor centralizate, în perioada 1-31 ianuarie, în urma efectuării unui număr de peste 10.000 de teste, se constată o creștere a numărului cazurilor de îmbolnăviri Covid 19, respectiv 264 de cazuri, față de 113 cazuri în luna decembrie 2022 și 49 cazuri în luna noiembrie 2022”, a declarat Gabriela Budeanu, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Din nefericire, nouă suceveni diagnosticați cu Covid 19 au decedat, în cursul lunii ianuarie.

Numărul medicilor de familie din județ care administrează noile vaccinuri anti-Covid, a crescut în ultima perioadă, acum fiind înregistrate zece cadre medicale. Este vorba despre un singur medic în municipiul Suceava și de către un medic de familie din Vulturești, Moara, Zvoriștea, Preutești, Fântăna Mare, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candrenilor și Dolhești.  ” Vaccinarea împotriva Covid-19 este opțională, se face la cerere, pe baza consimtământului informat și este gratuită. În municipiul Suceava vaccinul  anti-COVID-19 Cominarty Omicron, poate fi efectuat la CMI Dr. șerban Elena Drăguța. Vaccinul  Cominarty Omicron  se administrează persoanelor care au minimum trei luni de la ultima doză din schema de vaccinare primară anti-COVID-19. Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 (15/15 micrograme)/doză dispersie injectabilă este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzate de SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 12 ani și peste, cărora li s-a administrat anterior cel puțin o schemă primară de vaccinare împotriva bolii COVID-19.”, a declarat Gabriela Budeanu, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică.

Cei care doresc să se vaccineze împotriva acestui virus, o pot face și într-unul din cele două centre de vaccinare deschise în județ, și anume la Spitalul de Boli Cronice Siret și la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Percheziții DNA în județele Suceava, Botoșani și Iași la firme, instituții de mediu și primării

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat, miercuri, 29 martie, 64 de …