Tuesday , May 28 2024

Peste 100 de suceveni diagnosticați cu Covid au murit de la începutul lunii

În septembrie au decedat 144 de persoane, iar în doar nouă zile din noiembrie au murit 113 persoane infectate cu Covid 19

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava sunt îngrijorați că numărul deceselor printre sucevenii diagnosticați cu Covid 19 continuă să fie foarte mare, chiar dacă a scăzut incidența cazurilor de coronavirus.

”Din datele statistice centralizate de DSP Suceava privind situația epidemiologică în județul Suceava, rata de infectare în județul Suceava, deși a mai scăzut comparativ cu luna octombrie, rămâne în continuare ridicată. În primele nouă zile ale lunii noiembrie avem un număr total de 1.037 persoane infectate cu Sars-Cov2 , față de 6.775 în luna octombrie și 4.200 în luna septembrie.

În ceea ce privește decesele persoanelor infectate cu Sars-Cov2, în primele nouă zile ale lunii noiembrie au fost raportate 113 decese , față de 418 decese în luna octombrie și 144 decese în luna septembrie. Astăzi 9 noiembrie, se înregistrează un număr de 444 persoane infectate cu SarsCov2 internate în spitalele din județul Suceava, dintre care 99 cu forme grave, 52 cu forme critice și 34 în secții ATI. Pe raza județului Suceava nu există locuri libere ATI.

Direcția de Sănătate Publică Suceava trage un nou semnal de alarmă și solicită sprijinul autorităților locale în campania de vaccinare împotriva Covid-19. DSP Suceava organizează echipe mobile de vaccinare, care se deplasează la solicitarea primăriilor, oriunde în județ. Pentru stoparea pandemiei și revenirea la o viață normală și sănătoasă, fără restricții sanitare, trebuie ca un procent cât mai ridicat din populația județului să fie vaccinată. Prin vaccinare împotriva Sars-Cov2 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, se ridica astfel presiunea pe spitale și se reduce considerabil riscul de deces”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Numărul vaccinărilor în județul nostru a crescut în  cursul zilei de luni, comparativ cu ziua precedentă. Mai exact, 1.317 persoane au trecut pe la centrele de vaccinare, dintre care 637 au primit prima doză de vaccin, 333 doza a doua și 347, doza a treia. La centrul din incinta parcului ZOO Rădăuți s-au vaccinat 128 de persoane, la centrul comunitar de vaccinare din Vatra Dornei s-au vaccinat 66 de persoane, iar la Spitalul din Gura Humorului s-au prezentat 54 de persoane pentru vaccinare. Centrul de vaccinare de la  Fălticeni a avut 157 pacienți, iar la centrul de vaccinare de la Iulius Mall s-au vaccinat 361 de persoane, la acest centru fiind cele mai multe prezentări din județ. La Siret s-au făcut 36 de vaccinuri și 100 la Universitatea ”Ștefan cel Mare”. La centrul de vaccinare de la Sala de sport a Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” s-au vaccinat 157 de persoane. 39 de persoane au decis să se vaccineze în Aeroportul Salcea, iar alte 18 vaccinări s-au făcut la Căminul Cultural din satul Sf. Ilie. La centrul de vaccinare de la Dolhasca s-au vaccinat, în cursul zilei de luni, 8 noiembrie, 34 de persoane.

Până la data de 8 noiembrie 2021, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva  SarsCov-2 un număr de 145.262 de persoane, din care 92.185 de persoane au primit doza a II-a, iar 20.355 persoane din județ au primit și doza a treia. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Flutur: ”Broșteni va avea primar liberal și o dezvoltare pe măsură”

Luni, la Broșteni, în sala Casei de Cultură, aproape 300 de oameni au participat la …