Thursday , August 5 2021

Percheziții făcute de DIICOT la o grupare care lua țigări de contrabandă din Suceava și le vindea în Bihor. Patru persoane au fost reținute

Patru persoane au fost reținute de DIICOT Oradea în urma a 24 de percheziții făcute în județele Bihor, Suceava și Sibiu, într-un dosar în care o grupare este suspectată de contrabandă cu țigări.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus, marți, reținerea pentru 24 de ore a patru suspecți, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă în formă asimilată.

“În cauză s-a reținut faptul că, în cursul lunii aprilie 2021, s-a constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii unor infracțiuni de contrabandă cu produse accizabile (țigări) provenite din afara spațiului Uniunii Europene. Țigaretele erau transportate de pe raza județului Suceava și predate membrilor grupului în Bihor, unde erau și valorificate”, a transmis, miercuri, DIICOT.

Marți, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea, au făcut 24 de percheziții domiciliare, în județele Bihor, Suceava și Sibiu, în urma cărora au fost identificate și ridicate 17.310 pachete de țigări provenite din contrabandă, 1.024 litri de alcool deținut în afara antrepozitului fiscal, precum și sumele de 74.500 lei și 10.260 euro.

Miercuri, cei reținuți au fost prezentați Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Bihor – Poliția Municipiului Oradea, al jandarmilor din cadrul Inspectorului Județean de Jandarmi Bihor și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava și SCCO Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Vezi si

Primăria din Bosanci, amendată cu 15.000 de lei pentru gunoaiele depistate în zona puțurilor de apă din comună

Primarul Neculai Miron a ignorat trei adrese trimise până acum de Garda de Mediu Suceava, …