Sunday , October 2 2022

Parcarea supraterană de lângă Primăria Suceava, tot mai aproape de realizare

A fost emis certificatul de urbanism pentru parcarea supraterană care se va construi pe strada Ştefan Tomșa din proximitatea Centrului Militar Județean și a Primăriei Suceava. Conform primarului Ion Lungu, investiția va fi demarată pe banii municipalității, urmând a se vedea dacă se va putea obține o finanțare europeană

O primă parcare supraterană din multele promise pe raza municipiului Suceava ar putea fi, totuși, făcută în anii următori. Deja a fost emis certificatul de urbanism pentru parcarea supraterană care se va construi pe strada Ştefan Tomșa din proximitatea Centrului Militar Județean și a Primăriei Suceava. Despre asta a făcut un anunț chiar primarul Ion Lungu în cadrul conferinței de presă de miercuri. Primarul  a spus că investiția va fi demarată pe banii muncipalității, urmând a se vedea dacă se va putea obține o finanțare europeană.

Potrivit celor spuse de primar, în mod eronat se crede de la nivelul Uniunii Europene că probleme de infrastructură ale României au fost rezolvate și că nu mai sunt necesare atât de multe fonduri pentru infrastructură. Dovadă și faptul că alocările pe exercițiul financiar 2021 – 2027 nu mai țin cont de multe din necesitățile pe infrastructura de transporturi ale țării noastre sau, dacă țin cont, sumele nu sunt suficiente.

Totuși, în opinia primarului Ion Lungu, orașele mari cum ar fi municipiile reședință de județ ar mai putea avea ceva fonduri pentru anumite proiecte de infrastructură și a dat ca exemplu cofinanțarea cu peste 10 milioane de euro a unui proiect cu execuție multianuală privind ultimul tronson al rutei alternative Suceava – Botoșani. Totuși, nu este singurul proiect care va fi susținut de la bugetul local și, în acest sens, parcarea de pe strada Ştefan Tomșa va beneficia de fonduri de la bugetul local, potrivit asigurărilor date în acest sens de primarul Ion Lungu. (D. P.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …