Saturday , August 13 2022

Licitație pentru parcarea de lângă Mănăstirea Sf. Ioan

Este vorba de o parcare care se va amenaja paralel cu hotelul Balada și care va avea 150 de locuri. Valoarea totală estimată pentru proiectul tehnic și pentru execuția ca atare a lucrărilor este de 2.273.703,35 lei, fără TVA, bani asigurați de Primăria Suceava

Pe data de 20 iulie este, potrivit anunțului de participare simplificat postat pe SEAP de către Primăria Suceava, termenul final de depunere al ofertelor pentru construirea unei parcări auto în zona Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

Unde vrea să facă însă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților respectiva parcare? Pe banii municipalității sucevene pentru care, altminteri, Consiliul Local Suceava a adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici? Ei bine, este vorba de o parcare paralelă cu hotelul Balada, unul din cele mai bine cotate și poziționate hoteluri din Suceava. Nu este însă vorba de vreo parcare subterană, după cum nici de vreuna multietajată. Lucrarea prevede o parcare de peste 150 de locuri, care vor fi prevăzute cu piatră pentru a nu contrasta puternic cu mănăstirea a cărei biserică este monument UNESCO.

La faza „studiu de fezabilitate” au fost analizate mai multe scenarii și, la final, proiectantul a făcut ca recomandare scenariul „Parcare cu spații verzi pentru fiecare loc de parcare. Îmbracăminte din piatră naturală” arătând, printre altele, că „Utilizarea pietrei naturale la îmbrăcămintea rutieră și trotuare crează un aspect arhitectural plăcut punând în valoare zona Mănăstirii, Mănăstire care este monument istoric”.

Faptul că se crează suprafețe suplimentare de zone verzi în Municipiu, creând un aspect arhitectural plăcut datorită zonelor verzi generoase prin amenajarea unei parcări cu doar 154 de locuri a prevalat scenariului în care numărul de locuri de parcare urma să fie de 176. Pavelele din piatră naturală au o durată de viață foarte mare în comparație cu pavelele prefabricate din beton chiar dacă costul inițial de investiție este mai mare. Valoarea totală estimată pentru proiectul tehnic cu detalii de execuție și pentru execuția ca atare a lucrărilor este de 2.273.703,35 lei, fără TVA.

Între altele, municipalitatea a justificat finanțarea lucrărilor și prin faptul că această parcare ar putea să deservească în perioada următoare un număr tot mai mare de vizitatori. De asemenea, s-a făcut trimitere și la faptul că în acest an se împlinesc 500 de ani de la sfințirea bisericii Sf. Gheorghe (monument UNESCO) al Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM în colaborare cu AMBRO Suceava, luna viitoare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava organizează, peste o lună, o bursă …