Friday , May 7 2021

Județul Suceava, singurul din țară cu incidența COVID-19 sub 1 la mie

Județul Suceava a reușit performanța să aibă cea mai scăzută rată de infectare a persoanelor afectate de sindromul acut respirator sever cu noul coronavirus (acronimul fiind SARS-CoV-2). Asta în condițiile în care județul nostru se află pe ultimul loc pe țară la intenția de vaccinare împotriva infectării virusului SARS-CoV-2. Este vorba de 0,7%. Facem însă precizarea că până vineri, în județ s-au vaccinat 49.630 de persoane, dintre care 28.219 cu ambele doze.

Astfel, Suceava are de mai bine de o săptămână cea mai mică rată de infectare cu SARS-CoV-2 din țară, raportată la mia de locuitori, joi înregistrând o incidență de 1,04 ‰ pentru ca vineri, 2 aprilie, incidența pe județ să fie de 1 ‰ iar duminică a ajuns la o incidență de 0,97‰. Asta cu precizarea că în municipiul reședință de județ incidența cazurilor active de COVID-19 (acronimul de la „coronavirus desease 2019”) a coborât sub 2 ‰ de foarte multă vreme, vineri fiind de 1,95 ‰ iar duminică coborând la 1,78 ‰.

Precizăm că cele mai mari incidențe ale cazurilor active de COVID-19 sunt înregistrate de câteva săptămâni încoace în județul Ilfov – duminică fiind de 9,17 ‰ (vineri era 9,25‰ iar 9,4 ‰ joi) și în municipiul București – duminică fiind 6,85 ‰, în pantă descendentă, totuși, față de vineri când era 7,05 ‰  sau de 7,06 ‰ cât a fost înregistrat joi).

Asa în condițiile în care în clasamentul județelor unde populația a optat pentru vaccinare conduce Cluj – 7,8% (incidența înregistrată vineri și duminică fiind de 6,33 ),  Ilfov – 6,8% și București – 6,5%. Nu mai puțin adevărat este că și în județe mai greu încercate sub aspectul incidenței ultimele locuri sunt Timiș și Bacău unde opțiunea pentru vaccinare este de 1,3% în condițiile în care incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 5,51 ‰ în județul Timiș și 2,16 ‰ în cazul județului Bacău. Nu mai puțin adevărat este că în cazul județului Vrancea unde opțiunea pentru vaccinare este de 1,1%, incidența cazurilor de COVID-19 este destul de redusă și anume 1,30 ‰. (D.P.)

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …