Friday , April 26 2024

Flutur le mulțumește cadrelor medicale și cetățenilor după ce județul Suceava a reușit să aibă cel mai mic număr de îmbolnăviri din țară

La exact un an de când în Suceava a fost instituită carantina și județul nostru era dat ca exemplu negativ în toată țara, acum suntem pe ultimul loc la nivel național la rata de infectare cu noul coronavirus.“Avem 6 – 7 zile la rând în care suntem pe ultimul loc la rata de infectare. Ceva peste unu la mie, ceea ce înseamnă că locuitorii județului Suceava au învățat această lecție dură. Şi în primul rând trebuie să le mulțumim lor. Nu s-ar fi putut face mare lucru dacă nu aveam actorii principali. Aici mă refer la aparatul de medici, asistenți medicali din întreg județul Suceava și de la Spitalul Județean, care duce greul”, a spus, ieri, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur   

La finalul ședinței de Consiliu Județean de marți, 30 martie, președintele Gheorghe Flutur a remarcat faptul că a trecut un an de când județul Suceava era dat ca exemplu negativ la nivel național, ca locul de unde a izbucnit pandemia de COVID-19 la nivel național. Abordând în mod retrospectiv situația, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a remarcat faptul că, la un an de la instituirea carantinei în municipiul Suceava și opt localități limitrofe, precum și a zonei de protecție pe tot cuprinsul județului Suceava, s-a ajuns ca județul Suceava să pe ultimul loc la nivel național la rata de infectare cu noul coronavirus, motiv pentru care a adus mulțumiri cadrelor medicale și sucevenilor. „Suntem în 30 martie 2021. Anul trecut pe vremea asta Suceava era, din păcate, județul dat foarte des exemplu ca zonă unde a izbucnit pandemia. Astăzi mă uit că avem 6 – 7 zile la rând în care suntem pe ultimul loc la rata de infectare. Ceva peste unu la mie, ceea ce înseamnă că locuitorii județului Suceava au învățat această lecție dură. Şi în primul rând trebuie să le mulțumim lor”, a spus Gheorghe Flutur.

Acestea nu ar fi fost posibile fără efortul medicilor și asistenților din județ, în special a celor din Spitalul Județean Suceava. „Nu s-ar fi putut face mare lucru dacă nu aveam actorii principali. Aici mă refer la aparatul de medici, asistenți medicali din întreg județul Suceava și la Spitalul Județean, care duce greul. Pentru că în continuare cazurile grele și foarte grele vin aici la Suceava, pe linia întâi de front și oamenii aceștia au probleme zilnic. Ne-am uitat și la alte spitale din țară și la dotări și la probleme. Sunt și trebuie luate din mers. Totuși Spitalul Județean Suceava nu a dus lipsă de fonduri și de dotări. Din acest motiv, încă o dată, în fața dumneavoastră, a colegilor din deliberativul județean vreau să asigur conducerea Spitalului Județean de toată disponibilitatea de fonduri pentru a face performanță în continuare (…) Avem nevoie în continuare de resursa umană, de medici, de asistenți. Avem nevoie de dotări”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, tocmai acum se vorbește mai puțin de județul Suceava din acest punct de vedere. „Chiar dacă atunci când e bine nu prea mai vorbește nimeni de tine, pentru că se vinde mai greu o știre de bine, trebuie să observăm că inclusiv mass media de Suceava și vreau să îi mulțumesc, a subliniat această revenire a județului Suceava ca exemplu, să spun așa, în această luptă cu coronavirusul”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în ultimele 24 de ore, în județul Suceava s-au înregistrat 60 de cazuri noi de coronavirus. Numărul acestora este în creștere față de cel de ieri, când în județ s-au raportat 28 de noi îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2. De la începutul pandemiei și până în prezent în județ s-au înregistrat un total de 22.754 de cazuri de Covid. Totuși, incidența cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile era pe data de 30 martie de 1,04 la mia de locuitori. Asta față de București unde incidența cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile era de 7,02 la mia de locuitori, iar numărul celor infectați era de 1.331 – din totalul celor 6.204 cât au fost înregistrați pe 30 martie. Până pe 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) din care 845.357 de pacienți au fost declarați vindecați. (D.P.)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …