Sunday , August 14 2022

Cumplit accident la Dumbrăveni

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe DN 29, la ieșirea din Dumbrăveni spre Botoșani. Un autoturism Dacia Dockker, aparținând companiei DIGI, în care se aflau șoferul și încă un tânăr, a intrat în mod inexplicabil pe contrasens și a lovit frontal un BMW, condus de un bărbat de 34 de ani din Verești. În BMW se mai aflau tatăl acestuia, de 70 de ani, și fiul, de 10 ani. Șoferul Daciei, un bărbat de 27 de ani, din Teleorman, a murit la scurt timp după producerea accidentului. Copilul de 10 ani a fost dus cu un elicopter SMURD la un spital din Iași, cu răni grave la cap. Tatăl și bunicul său, la fel ca și pasagerul din Dacia Dokker, au suferit răni multiple, toți fiind transportați la spital în stare foarte gravă.

Sâmbătă după-amiază, puțin după ora 17, pe DN 29, la ieșirea din comuna Dumbrăveni spre Botoșani, a avut loc un accident au fost implicate două autoturisme, un BMW Seria 3- condus de C. George, de 34 ani din Verești – și un autoturism Dacia Dokker, aparținând  companiei DIGI, condus de C.  Alexandru – Alin, de 27 ani, din județul Teleorman.

Cele două mașini s-au ciocnit frontal, oprindu-se pe  sensul de mers Suceava – Botoșani, în dreptul popasului „Coliba Cocostârcului”.

În autoturismul marca Dokker se mai afla pasager pe scaunul din dreapta față, G. Alexandru ,de 22 ani,  tot din județul Teleorman, iar în autoturismul  BMW se mai aflau  C. Filaret, de 70 ani, și  C. Filip – George, de 10 ani, ambii din Verești.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ Suceava. De asemenea, au fost solicitate în sprijin două echipaje de la SAJ Botoșani și o ambulanță SMURD TIM de la ISU Botoșani.

Conducătorul autoturismului Dacia, C.  Alexandru – Alin era încarcerat și era in stop cardio-respirator la sosirea echipajelor de la ambulanta. A fost inițial resuscitat la fața locului dar, din păcate, a reintrat în stop cardio-respirator pe parcursul transportului. Echipajul SAJ a oprit și a reînceput manevrele de resuscitare, dar fara succes, după aproximativ 30 de minute fiind declarat decesul.

Ceilalți trei răniți au fost transportați la Spitalul Județean, în urma investigațiilor medicale stabilindu-se următoarele diagnostice:

– G. Alexandru – policontuzionat, traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței, fractură femur stâng, contuzie toracică – rănit grav;

– C. George – policontuzionat, fractură femur drept, fracturi costale,  traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței – rănit grav;

– C. Filaret  – policontuzionat, traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței, contuzie toraco- abdominală, contuzie membre superioare si inferioare.

Pentru copilul de 10 ani a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD, care l-a transportat la un spital din Iași, băiatul având răni grave în zona capului.

Din primele verificări ale poliției a rezultat faptul că șoferul autoturismului marca Dacia Dokker, care circula  în direcția Botoșani – Suceava, la km 20^147m a pătruns, din cauze necunoscute, pe sensul opus de mers, fără a iniția o manevră de depășire, intrând în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW, care circula regulamentar în direcția Suceava – Botoșani.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ vătămare corporală din culpă” și „ ucidere din culpă ”. (O.S.)

Vezi si

O asociere formată din cunoscute firme locale va reabilita ansamblul de clădiri de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Licitația pentru «Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții: …