Wednesday , September 28 2022

Cristi Crețu nu mai este, oficial, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava

Silviu Cristinel Crețu a fost „beneficiarul” unui tratament colegial aparte în ședința de vineri, 29 aprilie a Consiliului Județena Suceava: proiectul inițiat de președintele Gheorghe Flutur privind „constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean și a celui de vicepreședinte al Consiliului Județean al domnului Crețu Silviu Cristinel” a fost adoptat în unanimitate și nu oricum ci „pe repede înainte”. Nicio referire clară și niciun fel de preocupare afișată public la ședință cu privire la situația problematică în care se află cel care până nu demult a fost vicepreședinte al Consiliului Județean ca urmare a flagrantului organizat de DNA Cluj. „33 de voturi pentru, nicio abținere și niciun vot împotrivă” este constatarea trasă rapid, la câteva secunde de la invitația adresată de președintele CJ Suceava ca să voteze proiectul respectiv.

Precizăm că deși și-a dat demisia pe data de 20 aprilie și a fost înregistrată de administrația județeană suceveană pe data de 21 aprilie, procedurile legale impuneau ca vacantarea mandatului de consilier județean și a celui de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava să fie supusă votului deliberativului județean. Ca atare, în aceeași zi, președintele CJ Suceava a convocat ședința deliberativului, dar nu pentru Săptămâna Mare, ci pentru Săptămâna Luminată. Și astfel, în mod oficial, încetează oficial mandatul lui Cristi Crețu în zi de sărbătoare: Izvorul Tămăduirii.

Până acum, formal, Cristi Crețu figura ca vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Un exemplu în acest sens este chiar procedura organizată de Consiliul Județean pentru atribuirea contractului de expertiză a drumului axial (cel pentru care Cristi Crețu a fost acuzat de luare de mită, dar pentru care nu există niciun fel de dovadă în afară de cele declarate de denunțătorul său și comunicate de DNA care însă a organizat un alt flagrant pentru o altă șpagă), drum axial la care lucrările nu au fost finalizate nici măcar în porndere de 33% în doi ani de la semnarea contractului. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Două rute cultural-turistice care includ județul Suceava, lansate ieri de ANAT

Două rute cultural-turistice au fost lansate la Târgu Jiu, marți, de Ziua Mondială a Turismului, una …