Thursday , February 2 2023

Cel mai mare cămin studențesc din Suceava se va construi începând de primăvara viitoare

Anul viitor vor începe lucrările la căminul studențesc de la Moara. Din câte se pare, proiectul tehnic al căminului studențesc cu peste 800 de locuri nu „bate pasul pe loc”, ci se apropie de sfârșit. Iar asta rezultă din faptul că Agenția de Protecție a Mediului a postat un anunț recent privitor la depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM sau al Universității „Ștefan cel Mare”.

Asta înseamnă că este posibil ca până la final de lună sau la începutul lunii ianuarie 2023 să fie obținut acordul respectiv în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, la proiectul intitulat <Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: “Construire Cămin Studenţesc Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, str. Staţiunii nr. 130, satul Bulai, comuna Moara, judeţul Suceava”>.

Precizăm despre contractul pentru proiectare și execuție că a fost semnat cu câteva luni în urmă la Suceava, în prezența premierului Nicolae Ciucă, aflat în vizită la acea dată în județul nostru. Proiectul tehnic ar trebui să fie realizat în jumătate de an de la semnarea contractului iar conform documentației de la licitație, lucrările vor trebui să țină maxim trei ani. Având în vedere că nu sunt multe probabilități ca ordinul de începere al lucrărilor să fie dat în timpul iernii, este de presupus că abia pe la primăvară vor fi demarate.

Cotidianul Obiectiv de Suceava a prezentat mai multe date cu privire la acest obiectiv de investiții încă din prima zi când a fost anunțată pe SEAP licitația deschisă cu privire la proiectare și execuție. Precizăm că amplasamentul viitorului cămin este pe un teren de 30 de hectare care a fost obținut de Universitatea „Ștefan cel Mare” în anul 2007 în scopul edificării unui nou campus universitar. Un vis frumos, care se materializează destul de greu însă.

Căminul propus pe amplasament va oferi cazare unui număr de 826 persoane în 407 camere care vor caza 2 persoane și 12 camere vor fi pentru persoane cu dizabilități, dispuse la parter. Clădirea este alcătuită din 3 corpuri rectangulare din care 2 corpuri sunt dispuse paralel fiind în legătură la fiecare nivel printr-un tronson central, perpendicular. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

200 de mii de lei de la Primăria Suceava pentru gala de kickboxing la Cetatea de Scaun

Primăria Suceava va finanța cu 200.000 de lei gala de kickboxing programată pe 30 iunie …

One comment

  1. buun. si calea de acces????
    acelasi dj209c care este acum super aglomerat?
    acum, fara campus se formeaza coada de 2 km de masini. si se construieste la greu atat pe partea morii cat si pe scheia. ca sa nu mai zic de hale si de trafic greu de camioane. dj 209 c este supraaglomerat, si de multe ori se circula cu viteza melcului. asta pana vine iarna cand, de multe ori, ajunge complet blocat din cauza camioanelor care ies cate oleaca in decor, desi drumul pare totusi dat cu sare si nisip.
    doar daca oamenii vor folosi teleportarea se vor mai putea deplasa, ca altfel… tot pi loc pi loc pi loc, sa rasara busuioooc baaaai.