Tuesday , December 6 2022

Aproximativ 9.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră la Brodina și la Vicovu de Sus

În data de 19 octombrie a.c.,în jurul orei 02.35, un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat  mai multe colete voluminoase, spre un autoturism care staționa în zonă. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea contrabandiștilor, iar în momentul în care  aceștia  au observat  oamenii legii, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, iar autoturismul a demarat spre localitatea Costileva.

Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 14 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.950  pachete cu țigări, de proveniență Duty Free,

Țigările  în valoare de  81.315  leiau fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și  contrabandă. Verificările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, în cooperare cu lucători ai Sectorului Poliției de Frontiera Vicovu de Sus, au descoperit, în data de 19.10.2021, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Vicovu de Sus,  două colete cu țigări de proveniență Duty-Free. S-a trecut la monitorizarea zonei, iar în cel mai scurt timp, au fost înștiințate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. În continuare, baxurile au fost transportate la sediul instituției, unde în urma invetarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete țigări, în valoare de 23.400 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Vezi si

Testări gratuite pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, între 12 și 16 decembrie, în județul Suceava

Echipa medicală a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi va efectua, în luna decembrie, mamografii …