Thursday , December 1 2022

Zgonea a fost pus sub control judiciar de DNA: Ar fi primit mita in valoare de 52.000 lei, inclusiv o vacanta la Viena

Valeriu Zgonea, fostul presedinte al Camerei Deputatilor, a fost pus, miercuri, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii DNA il acuza ca in 2013 ar fi primit mita in valoare de 52.000 de lei in schimbul unei functii la Ministerului Comunicatiilor.
valeriu_zgonea

Zgonea a fost audiat, miercuri dimineata, timp de aproape 3 ore la DNA Ploiesti.
In acelasi dosar mai este urmarit penal si Dumitru Dobrica, fost consilier in cadrul CJ Buzau si administrator/actionar al unei societati comerciale.
“Incepand cu luna iulie 2012, suspectul Dobrica Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Stefan, iar acesta din urma a acceptat foloase necuvenite in schimbul interventiei pe langa functionarii publici asupra carora a lasat sa se creada ca are influenta, in vederea numirii unei rude a lui Dobrica Dumitru intr-o importanta functie publica.
Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a primit de la suspectul Dobrica Dumitru foloase necuvenite in suma de aproximativ 52.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena in intervalul 16-19.05.2013) si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna”, se arata intr-un comunicat remis presei de DNA.
Ca urmare a demersurilor facute de Valeriu Zgonea, ruda lui Dobrica Dumitru a fost numita mai intai in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, “desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu”, arata procurorii DNA.
“Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu -Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23.01.2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, se mai arata in comunicatul DNA.
Direct vizata ar fi Ionela Dobrica, cea care a ocupat functiile invocate de procurori in comunicat, iar in prezent este deputat PSD de Buzau, informeaza Realitatea TV.

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …

One comment

  1. ce puteai sa te astepti de la unul ca Zgonea , care a terminat un institut de 3 ani ca subing. in aproape sase ani , era mai mereu repetent.Un escroc ajuns sef al camerei deputatilor !!!