Tuesday , October 3 2023

Vremea frumoasa revine în aproape toată tara incepand de joi

.
Temperaturile scăzute, ploile care cad în aproape toate regiunile ţării şi vântul, care s-a înteţit în ultimele zile,  pot fi considerate semne care prevestesc începutul toamnei.  Meteorologii spun însă sezonul rece nu se instalează încă definitiv, în zilele următoare fiind aşteptate zile mai călduroase.
“Se poate spune că este un episod de început de toamnă, însă nu unul neapărat neobişnuit. Temperaturile scăzute care se înregistrează în ultimele zile se datorează unui sistem noros care se apropie de ţara noastră”, a explicat meteorologul Silviu Grigore.
În zilele următoare, aria precipitatiilor se va reduce treptat, astfel încât joi, numai în regiunile centrale, nordice şi nord-estice mai plouă temporar, iar în restul ţării numai izolat, a anunţat specialistul. Joi vremea se încălzeşte uşor, astfel încât maximele revin la un regim termic normal, ajungând la 27 de grade.
“Miercuri şi joi, în zonele montane înalte, la peste 2.000 de metri este posibil să cadă primii fulgi de nea”, a anunţat Silviu Grigore.
Sâmbătă cerul va fi temporar noros, va ploua la munte şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. “Temperatura va fi cuprinsă între 17 şi 27 de grade Celsius, o valoare normală pentru această perioadă. Dimineata vor fi temperaturi cuprinse între 9 şi 19 grade, ceva mai scăzute prin depresiuni”, a explicat pentru Realitatea, meteorologul Dumitru Baltă.
“Duminică, temperatura va fi uşor sub valorile medii multianule în cea mai mare parte a ţării. Local va ploua îndeosebi la munte. Săptămâna începe în acelasi ton, cu temperaturi uşor scăzute şi averse în regiunile montane”, a conchis Dumitru Baltă.

Vezi si

Peste 13.000 de cazuri de COVID și 31 de decese în ultima săptămână, în România

13.165 de noi cazuri de Covid au fost înregistrate în România, în perioada 25 septembrie …