Wednesday , March 29 2023

Victor Pițurcă, plasat sub control judiciar. Fiul său, Alexandru, pus și el sub acuzare

Victor Pițurcă a fost pus în libertate sub control judiciar marți dimineață. Alexandru Pițurcă, fiul său, este audiat marți dimineață la DNA, unde a fost adus și tatăl său, reținut de procurori cu o zi în urmă, alături de șeful Romarm, Gabriel Țuțu, într-un dosar privind achiziţia de utilaje şi măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19, cu un prejudiciu de peste 8,6 milioane de lei adus companiei de stat.

Victor Pițurcă a fost pus în libertate, la expirarea ordonanței de reținere de 24 de ore emise luni de procurori. El a fost plasat sub control judiciar, DNA nefăcând propunere în instanță pentru arestarea preventivă. Pițurcă a plecat de la sediul DNA, unde a fost audiat și marți timp de aproximativ două ore.

La ieşirea de la DNA, Piţurcă a spus: ”Nu am nicio treabă cu această afacere”. El le-a transmis jurnaliştilor că vor vedea în curând despre ce este vorba.

Alexandru Pițurcă a fost pus sub și el sub acuzare de procurori, conform unor surse citate de HotNews. El gestionează firmele prin care ar fi fost derulate achizițiile de măști și utilaje în timpul pandemiei de COVID-19.

Victor Pițurcă a fost reținut luni de DNA pentru cumpărare de influență, în timp ce directorul Romarm, Gabriel Țuțu, a fost reținut pentru abuz în serviciu, trafic de influență și fals intelectual.

Vezi si

Lege promulgată: Românii care adoptă copii pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care perioada concediului de acomodare în procesul de …