Friday , October 7 2022

Victor Ciorbea a fost validat de Parlament la conducerea instituţiei Avocatul Poporului

victor-ciorbea

Victor Ciorbea a fost validat marţi de plenul Parlamentului pentru a conduce instituţia Avocatul Poporului, cu 306 voturi pentru şi două împotrivă.
Ciorbea a fost singurul candidat pentru această funcţie şi a fost propus de grupurile parlamentare ale PSD. El a primit raport favorabil din partea Comisiilor juridice reunite, care l-au audiat luni.
Mandatul lui Victor Ciorbea la conducerea instituţiei Avocatul Poporului este de 5 ani.
Parlamentarii PDL, PP-DD şi cei independenţi membri ai Partidului Mişcarea Populară au părăsit marţi plenul reunit al celor două Camere legislative.
‘În Biroul Permanent al celor două Camere am hotărât un program de lucru. Vă reamintesc că aţi stat două luni de zile într-o grevă parlamentară la începutul anului 2012 pentru că fosta putere, actuala opoziţie, parte din actuala opoziţie nu respecta regulamentul. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră astăzi în programul agreat, însuşit de toată lumea, de toate grupurile politice este incalificabil. Dat fiind faptul că în ‘to do list’, în cele 10 obiective asumate de primul-ministru în vara lui 2012, în ceea ce priveşte nominalizarea pentru funcţia de Avocat al Poporului trebuia manifestat un consens politic la nivelul întregului spectru politic prezentat în Parlamentul României şi întrucât până în momentul de faţă nu există manifestat acest consens politic, veniţi cu o ciorbă reîncălzită. Nu-i nicio problemă, puteţi să o însuşiţi, dar grupul parlamentar PDL nu acceptă şi nu vrea să valideze printr-un vot o mascaradă pe care dumneavoastră o puneţi în practică. Părăsim, în momentul de faţă, plenul reunit al celor două Camere’, a anunţat în plen Gheorghe Tinel, liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor.
Pentru funcţia de Avocat al Poporului a fost un singur candidat, anume fostul senator PNL Victor Ciorbea, propus de grupurile parlamentare ale PSD.
 
 

Vezi si

Napolitane cu salmonella, retrase din toate magazinele Lidl

Lidl anunță că retrage de la vânzare un sortiment de napolitane după ce, în urma …