Tuesday , December 5 2023

Ungureanu: Băsescu nu este un model politic pentru mine. Omul politic Traian Băsescu nu este replicabil

Premierul nu crede că în politică există genul de modele şi a dezvăluit că şeful statului i-a propus încă de anul trecut funcţia de premier.
La mai bine de două luni de la investirea în funcţie, pe 9 februarie, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a recunoscut că funcţia de prim-ministru i-a fost propusă încă din anul 2011.
Într-o declaraţie făcută la B1 TV, el a declarat: “A fost un telefon de la Traian Băsescu. Am avut o discuţie serioasă, întâlniri, timpi de gândire, întrebări grele din ambele părţi, inclusiv din partea mea. Apoi a mai fost o discuţie la începutul acestui an”. De asemenea, Mihai Ungureanu a spus că propunerea venită din partea şefului statului nu a fost una de genul “vrei sau nu vrei această funcţie”, ci a venit ca o întrebare: “Nu consimţi să participi la un efort care te priveşte şi pe tine ca om? Asumarea acestei responsabilităţi a venit dintr-o revoltă foarte naturală şi foarte simplă: îmi doresc să particip la reforma unei ţări de care mă leagă o emoţie profundă. Vreau o Românie în care să mă bucur că pot trăi. Şi eu, şi copilul meu şi generaţiile următoare”, a mai spus premierul.
El a vorbit şi despre relaţia cu Traian Băsescu, spunând că este una foarte bună, de pe urma căreia are multe de câştigat. Întrebat despre un eventual “model politic” Traian Băsescu, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: “E mult spus că Traian Băsescu este pentru mine un model politică. Nu prea există modele în politică. Omul politic Traian Băsescu nu este replicabil şi nici nu e bine să fie aşa. Ar putea să existe replici şi după cei care au dus războaie mondiale şi nu e bine să se întâmple asta”.

Vezi si

Premierul Ciolacu s-a întâlnit în SUA cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

Premierul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit luni, în Statele Unite, secretarul american al Apărării, Lloyd …