Friday , June 14 2024

Un grup din Siria planifica "atacuri de mare amploare" in Occident (serviciile britanice de informatii)

MI5

Seful MI5, serviciul britanic de informatii interne, a declarat joi ca un grup islamist extremist aflat in Siria pune la cale “atentate pe scara larga” in Occident.
Vorbind la Londra, la o zi dupa atacul mortal asupra redactiei saptamanalului Charlie Hebdo din Paris, care a facut 12 morti, Andrew Parker, director executiv al MI5, a subliniat riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanti ai diverselor grupuri care se intorc din Siria, scrie AFP, preluata de HotNews.
Desi amenintarea cea mai evidenta este grupul Statul islamic (IS), extremistii care apartin grupului terorist Al-Qaida sunt, de asemenea, un pericol, a declarat Parker.
“Noi ne confruntam cu mai multe comploturi complexe si ambitioase care urmeaza abordarea Al-Qaida: incearca sa provoace pierderi masive de vieti omenesti si de multe ori ataca mijloace de transport sau obiective simbolice”, a spus oficialul.
“Stim de exemplu ca un grup de teroristi Al-Qaida in Siria pune la cale atentate pe scara larga impotriva Occidentului”, a declarat dl. Parker.
“In timp ce noi si partenerii nostri facem tot ce putem, stim ca putem opri totul”, a adaugat acesta.

Vezi si

Doi frați români, împușcați la Girona, în Spania. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Doi români au fost împuşcaţi în Spania în plină stradă, sub ochii îngroziţi ai martorilor, …

error: