Saturday , July 20 2024

DRIVE CLEAN, proiect de conștientizare a efectelor consumului de droguri și alcool la volan, implementat la nivelul județului Suceava

 În prima jumătate a lunii septembrie 2023, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități de informare și prevenire a consumului de alcool și substanțe psihoactive, de care au beneficiat peste 200 de persoane.

Proiectul national de prevenire ”DRIVE CLEAN” se adresează candidaților care urmează să obțină permisul de conducere, în cadrul cursurilor de la școlile de șoferi, dar și elevilor din clasele cu profil auto de la colegiile tehnice sucevene.

În perioada următoare, echipe interdisciplinare din cadrul CPECA Suceava și polițiști rutieri ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava vor continua implementarea modulelor de curs din cadrul proiectului, în scopul responsabilizării și adoptării unei conduite rutiere corecte de către viitorii conducători auto.

,,DRIVE CLEAN” este un proiect implementat la nivel național de către Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Academia ”Titi Aur”, și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care doresc să obțină un permis de conducere sau dețin calitatea de conducător auto și are două obiective principale: siguranța rutieră și comportamentul adictiv, se arată într-un comunicat transmis de CPECA Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …