Wednesday , April 17 2024

Trei ofiteri de la Permise, cercetati dupa ce l-au lasat pe Tariceanu sa "sara" coada

Trei ofiteri ai Serviciului de Permise Bucuresti sunt cercetati administrativ de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dupa ce au permis intrarea lui Calin Popescu Tariceanu prin curtea interioara a cladirii, ocolind coada, pentru a-si schimba permisul auto.
tariceanu [800x600]

Un al patrulea ofiter, mai exact seful Serviciului de Permise Bucuresti, Florin Radulescu, si-a depus dosarul de pensionare dupa ce imaginile cu seful Senatului intrand prin curtea interioara au devenit publice, au mai precizat surse din MAI pentru News.ro.
Cele trei persoane cercetate sunt comisarul-sef Cristian Nechifor, directorul adjunct al Serviciului de Permise, comisarul-sef Daniel Enache si subcomisarul Lucian Constantin Popa.
Cercetarea facuta de ofiterii Ministerului Afacerilor Interne este una administrativa, verificandu-se daca ofiterii vizati si-au incalcat atributiile de serviciu.
Ancheta vine dupa scandalul in care este implicat Calin Popescu Tariceanu, filmat cand s-a dus sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind coada de circa 1.000 de oameni de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Bucuresti pe o usa din curtea interioara.
Acolo a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei, care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, cetatenii de rand care stateau la coada nu au avut permisiunea sa intre in cladire, desi incepuse programul oficial de lucru cu publicul.
Rugat sa comenteze aceasta situatie, seful Serviciului de Permise a declarat: “Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot sa va dau date cu caracter personal”.
Intrebat cum i s-a putut permite lui Calin Popescu Tariceanu sa aiba intreaga cladire la dispozitie pentru reinnoirea permisului de conducere, Radulescu a spus: “Habar nu am despre ce vorbiti. Nu stiu nici macar cu cine vorbesc, m-ati sunat pe numarul personal si nu cred ca v-am dat eu numarul. In cladire sunt mai multe institutii, nici nu stiu daca a venit la noi sau in alta parte”.
Tariceanu a dat primele explicatii pe acest subiect la cinci zile de la izbucnirea scandalului, sustinand ca oamenii cu functii importante trebuie sa se dedice problemelor societatii, nu statului la coada.
Acesta a reluat explicatiile si in urma cu o saptamana, cand a spus ca nu a vazut si nu crede ca “ar fi de dorit sa vedem prim-ministri, ministri, presedintele tarii in trecut sau in viitor facand acest tip de exercitiu” – statul la coada. Tariceanu a mai spus ca “cei de la SPP” i-au transmis ora la care trebuie sa se prezinte dimineata pentru a depune dosarul.
ziare.com

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …