Friday , December 2 2022

Traian Băsescu va fi primit de Papa Benedict al XVI-lea

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a declarat că, în ciuda anunţului de retragere din motive medicale, până pe data de 28 februarie, Papa Benedict al XVI-lea îşi va menţine toate angajamentele prevăzute în program, inclusiv primirile mai multor şefi de stat, printre care preşedintele României, Traian Băsescu, şi cel al Guatemalei, Otto Perez Molina.
“Nicio modificare nu va fi operată în agenda de întâlniri a Papei Benedict al XVI-lea până la finalul lunii februarie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, citat de agenţia de presă ASCA.
Purtătorul de cuvânt de la Vatican confirmă şi vizitele unor episcopi, dar şi cele ale președinților din România și Guatemala.
Deocamdată, Administraţia prezidenţială de la Bucureşti nu a anunţat programul preşedintelui Traian Băsescu pentru vineri.
Prima vizită pe care preşedintele Băsescu i-a făcut-o Papei Benedict al XVI-lea a avut loc în 6 septembrie 2008, când Papa l-a primit pe Traian Băsescu şi pe soţia sa, Maria, la reşedinţa papală de vară, de la Castel Gandolfo.

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …