Friday , December 8 2023

Papa Francisc a oficiat slujba de Florii la doar o zi după ce s-a externat

Papa Francisc a participat la slujba oficiată în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican în Duminica Floriilor, important eveniment din calendarul creştin ce marchează începutul Săptămânii Sfinte, la o zi după ce a fost externat din spitalul Gemelli, relatează Reuters şi AFP.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a salutat duminică dimineaţă, dintr-un vehicul deschis, cei peste 30.000 de credincioși prezenți în piaţa de la Vatican decorată cu peste 35.000 de plante şi flori..

Papa Francisc a părăsit sâmbătă spitalul Gemelli din Roma unde a fost internat miercuri din cauza unor probleme respiratorii. “Sunt încă în viaţă”, a glumit Suveranul Pontif în faţa numeroşilor credincioşi şi jurnalişti adunaţi în faţa spitalului. Pontiful a fost diagnosticat cu bronşită şi a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice, precizase joi biroul de presă de la Vatican.

În Duminica Floriilor şi cu ocazia liturghiilor de Paşte, este de aşteptat ca el să rămână aşezat în timp ce un cardinal va conduce ceremoniile la altar. Potrivit Sfântului Scaun, această organizare a fost decisă înainte de internarea sa, pontiful argentinian nemaiputând sta în picioare perioade lungi de timp, având și probleme cu genunchii.Pontiful a mai fost internat timp de zece zile la Spitalul Gemelli și în iulie 2021, pentru o operaţie majoră la colon.

Liderul Bisericii Catolice a lăsat întotdeauna deschisă posibilitatea unei demisii, din motive de sănătate. Predecesorul său, Benedict al XVI-lea, a demisionat în 2013, luând lumea prin surprindere. Însă, după ce a evocat în iulie posibilitatea “de a se da deoparte”, el a declarat apoi în februarie că demisia unui papă “nu trebuie să devină o modă”, asigurând că această ipoteză nu figurează “deocamdată” pe agenda sa. Papa este asistat constant de o echipă de îngrijitori, fie la Vatican, fie în timpul călătoriilor sale în străinătate. O măsură de precauţie cu atât mai necesară în contextul în care pontiful octogenar are un istoric medical problematic – la 21 de ani a fost la un pas de deces din cauza pleureziei şi a suferit o ablaţie parţială la unul dintre plămâni.

Vezi si

Biden avertizează Congresul: “Putin nu se va opri, dacă va ataca NATO, SUA vor trebui să intervină”

Președintele Joe Biden a pledat miercuri în fața republicanilor pentru o nouă infuzie de ajutor …