Tragedie în Mureş. Elicopterul unui cunoscut om de afaceri s-a prăbuşit. Cinci morti

reportersite
29 iulie 2013, 21:57

elicopterUn elicopter s-a prăbuşit, luni, în zona Lacului Tăureni, din judeţul Mureş. Potrivit România TV, cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului. Printre victime s-ar putea număra şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, judecat în dosarul „Mita din elicopter”. Conducerea Poliţiei Române a trimis la faţa locului o echipă de criminalişti.

Un elicopter s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni din judeţul Mureş. Mai multe echipaje ISU şi SMURD se îndreaptă spre locul accidentului.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar una, o femeie, a fost rănită grav, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mureş, Gagyi Mihai.

Şeful SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, declarase anterior că la locul accidentului a fost trimis un echipaj de reanimare şi altul pentru victime multiple. Boeriu a afirmat că din informaţiile obţinute de la localnici, elicopterul ar fi aparţinut omului de afaceri Sorin Ţerbea, care s-ar fi aflat în aparatul de zbor.

Milionarul se afla în elicopter cu patru oameni de afaceri germani, iar a şasea persoană era o femeie care este grav rănită.

Sorin Ţerbea este judecat în dosarul „Mita din elicopter” pentru că ar fi încercat să-l corupă pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram pentru a obţine arbitraje favorabile echipei FCM Târgu Mureş.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a ordonat ca la locul tragediei să se deplaseze o echipă de specialiști criminaliști pentru a acorda sprijin de specialitate în cazul elicopterului căzut într-un lac. Specialiștii criminaliști vor acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la fața locului colegilor de la I.P.J. Mureș, sub coordonarea procurorului criminalist.