Thursday , February 2 2023

Telefoanele cu baterii descarcate vor fi interzise in avion

avion

Autorităţile americane din domeniul securităţii transporturilor au anunţat de curând că nu vor mai permite pasagerilor să ia la bordul avioanelor care pleacă de pe unele aeroporturi cu destinaţia SUA telefoanele mobile sau alte dispozitive electronice care nu sunt încărcate, informează Reuters.
Potrivit unui comunicat al Administraţiei americane pentru Securitatea Transporturilor (TSA), oficialii de pe aeroporturi le-ar putea solicita pasagerilor să îşi pornească dispozitivele electronice din posesie (telefoane mobile, tablete sau laptopuri), iar în cazul în care acestea nu vor avea bateriile încărcate, vor fi interzise la bordul avioanelor.
„În timpul controlului, ofiţerii au posibilitatea să ceară proprietarilor de dispozitive electronice să îşi pornească aparatele pentru a verifica nivelul de încărcare a bateriei, inclusiv pentru telefoanele mobile. Dacă acestea vor fi descărcate, nu vor fi permise la bordul aeronavelor”, se notează în comunicatul TSA.
Noile măsuri de securitate aprobate de TSA fac parte din eforturile administraţiei de a reduce riscurile asupra unui posibil atentat terorist, după ce în ultima perioadă au fost înregistrare mai multe ameninţări ale grupării al-Qaida.
Oficialii americani au anunţat recent că baza al-Qaida din Yemen plănuieşte să lanseze atacuri asupra mai multor avioane de civili. Noua măsură de securitate a fost motivată de faptul că aparatele electronice pot fi transformate foarte uşor în dispozitive expozibile.
Autorităţile americane au mai precizat că modelele de telefone mobile precum iPhone sau Galaxy vor fi supuse unor controale suplimentare de securitate, în special pentru zborurile directe din Europa, Orientul Mijlocui şi Africa ce au ca destinaţie SUA.
Printre ţările care au anunţat deja că vor respecta noile cereri de securitate ale Statelor Unite se numără Marea Britanie, Franţa şi Germania, potrivit BBC. Cu toate acestea, nu au fost oferite informaţii cu privire la numărul total de aeroporturi care ar putea fi implicate.
 

Vezi si

PNL vrea comasarea alegerilor: 2024 nu poate fi un an total ratat. PSD nu pare a fi de acord

PNL vrea comasarea alegerilor de anul viitor. Sunt mai multe scenarii, care vor fi discutate …